Frognerbadet i Oslo skal rehabiliteres. Foto: Terje Bendiksby/ NTB
Frognerbadet i Oslo skal rehabiliteres.

Rehabilitering av Frognerbadet er ett skritt videre

Oslobygg KF har nå lyst ut konkurranse for rehabilitering av Frognerbadet, der et av målene er å «tilbakeføre flere av de opprinnelige arkitektoniske løsningene og elementene til fordums prakt».

Publisert Sist oppdatert

Det er Bymiljøetaten som har gitt Oslobygg KF oppdraget med rehabiliteringen, fremgår det av utlysningsteksten i Doffin.

Ettersom Frognerbadet er et fredet anlegg, vil Byantikvaren følge prosjektet i detalj- og byggefasen, og kommunen skriver at de ønsker seg «oppgraderte tekniske løsninger for de neste 50 årene».

«For å ivareta muligheten for utvidet sesong skal det etableres en klimatisert gang for å koble garderobene til bassengområdet», skriver Oslobygg på Doffin.

Flere brukere av badet har etterlyst muligheten for utvidet sesong, og det ble blant annet etablert en gruppe på Facebook med dette som formål i 2015. Gruppa heter «Vi som ønsker Frognerbadet åpent vår og høst», og nå ser det altså ut til at de kan bli hørt.

Frognerbadet er et utendørs bassengområde hvor det blant annet er to 50-meters basseng, stupetårn, garderober, kiosk og kafé.

Sist Byggeindustrien omtalte rehabiliteringen var i forbindelse med 2023-budsjettet. Her gikk det fram at badet var inne som et prosjekt under planlegging eller prosjektering, og hvor det var aktuelt med oppstart i 2024 eller 2024.

I konkurranseutlysningen er tilbudsfristen satt til 9. august.

Det er ikke oppgitt noen økonomisk ramme for prosjektet.

Powered by Labrador CMS