Ståle Sagstuen, direktør i Woodfab (t.v.), og Johan Aas, daglig leder i Lett-Tak Systemer. Foto: Lett-Tak Systemer
Ståle Sagstuen, direktør i Woodfab (t.v.), og Johan Aas, daglig leder i .

Samarbeider om nytt prefab-produkt

Norges største prefab-aktør Woodfab, eid av Optimera, inngår et omfattende samarbeid med den ledende takelementprodusenten Lett-Tak. Partene vil tilby vegger og tak ferdig montert med Easy-Build.

Publisert Sist oppdatert

Woodfab har i mange år vært markedsledende innenfor produksjon av elementer, takstoler og konstruksjonspakker (precut), mens Lett-Tak i Larvik har levert prefabrikkerte, skreddersydde og bærekraftige takelementer med lange spenn til alle typer bygg i hele Norden i over 40 år, ifølge en pressemelding fra partene.

Direktør for Woodfab, Ståle Sagstuen, trekker fram at de nå kan tilby markedet noe de vet er etterspurt, nemlig ferdigmonterte tak- og veggelementer i samme produkt.

– Ingen tilbyr et slikt komplett klimaskall prefabrikkert i Norge i dag. Med dette unike produktet tar vi hele prefabrikasjonsmarkedet et langt steg fremover, sier Sagstuen i meldingen.

– Historisk sett har vi levert ferdige takelementer til mange av de samme prosjektene som Woodfab har levert ferdige veggelementer til. Nå kan kundene henvende seg ett sted, til en kontraktspartner, og få en ferdigmontert løsning fra Norges ledende prefab-aktører. Tidspunktet for lansering kunne ikke vært bedre. Dette er et marked som vil vokse mye og som trenger forenkling, sier daglig leder hos Lett-Tak Systemer, Johan Aas, i den samme meldingen.

De to aktørene mener at markedspotensialet for prefab er stort i Norge, særlig med den nye løsningen som gir tett bygg raskt, uavhengig av om bæresystemet er i tre, stål eller betong, og skriver at kjernekundene vil være de som bygger store bygg – enten det er private eller offentlige aktører. De merker også økt etterspørsel på mindre prosjekter.

Fra produksjonen hos Lett-Tak. Foto: Lett-Tak Systemer
Fra produksjonen hos Lett-Tak.
Powered by Labrador CMS