Daglig leder Lillian Fjerdingen i Næringslivsringen.

Omorganiserer Næringslivsringen

Næringslivsringen utvider fokuset når NTNU slår seg sammen med høgskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Bindeleddet mellom næringslivet og bygg- og miljøteknikkstudentene ved NTNU, Næringslivsringen, vurderer å gjøre om på organisasjonen for å også omfatte bachelorutdanningen for byggingeniører.

Byggingeniør-bacheloren kommer inn i NTNU-systemet fra høgskolene i Sør-Trøndelag, Gjøvik og Ålesund, som nå fusjoneres inn i NTNU, og dette vil også Næringslivsringen forholde seg til.

– Vi startet denne diskusjonen i fjor høst. Under styremøtet i februar i år besluttet vi å holde en workshop for å svare på en rekke spørsmål rundt sammenslåingen, og hovedkonklusjonen fra denne workshoppen er at vi ønsker at Næringslivsringen skal bestå, men at den også skal ta ansvar for hele byggstudiet, inkludert bachelortilbudet, sier daglig leder Lillian Fjerdingen i Næringslivsringen til Byggeindustrien.

Utfordring

Fjerdingen forteller at Næringslivsringens workshop, som ble holdt på NTNUs Gjøvik-campus, konkluderte med at dagens virksomhet må gjennomgås slik at den tilpasses det nye byggstudiet. Svarene fra workshoppen skal nå gjennomarbeides for en presentasjon i november, før man etter hvert vil kunne presentere en reorganisert Næringslivsring.

– Det er to store utfordringer ved dette arbeidet. Den ene er å finne ressursene til å følge opp et større arbeid med stor geografisk spredning. Den andre er å gjøre oss synlige for både studentene på de forskjellige studiestedene og næringen knyttet til studiestedene, sier Fjerdingen.

Det at Næringslivsringen går fra å kun fungere som bindeledd mellom næringslivet og mastergradsstudentene på bygg- og miljøteknikk til også å omfatte bachelorutdanningen for byggingeniørfaget, gjør at organisasjonen må jobbe mot nye typer bedrifter.

Tror på løft

– Spesielt på entreprenørsiden kan byggingeniører med bachelorutdanning være vel så interessante som sivilingeniører med mastergrad. Det blir en utfordring for oss å finne en god og smidig organisering av virksomheten, men jeg tror dette vil gi et løft. Vi øker antall studenter fra dagens rundt 200 til nærmere 300 bachelor- og masterstudenter til sammen, sier Fjerdingen.

Hun tror omorganiseringen og utvidelsen av Næringslivsringen og det kommende arbeidet rettet mot byggingeniørfaget vil kunne bidra til øke interessen for studiet både blant studenter og blant bedriftene.

– Vi har lyktes godt med arbeidet som Næringslivsringen har gjort tidligere. Vi skal fortsette å bygge opp interesse og engasjement mellom byggfaget og næringen, slår hun fast.

Powered by Labrador CMS