Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB

Inngår samarbeid for å forenkle ombruk i byggebransjen

Loopfront, Madaster og Circular Norway har inngått samarbeid for å forenkle ombruk i byggenæringen.

Publisert

– Ved å benytte dataflyt fra de digitale plattformene til Loopfront og Madaster, får eiendomsutviklere, investorer og byggherrer bedre innsikt i sirkularitet, og kan rapportere på nye krav og klimamål, heter det i en pressemelding fra partene.

– Det nye partnerskapet dekker hele verdikjeden i en sirkulær byggebransje og vil gjøre ombruk, utslippskutt og økt sirkularitet enklere for alle involverte aktører, sier Arild Nilsen, CEO i Loopfront. 

Arild Nilsen/Loopfront
Arild Nilsen/Loopfront

– Ved å koble Madasters digitale materialbank til Loopfronts plattform for ombruk av produkter, vil informasjonsflyten og gevinstene ved ombruk bli tydeligere. Samarbeidet vil gi bransjen bedre innsikt i ombrukspotensial av produkter og materialer, og forenkle rapportering på nye klima- og miljøkrav i EU-taksonomien, CSRD og TEK-17, skriver partene videre.

Martijn Oostenrijk/Madaster
Martijn Oostenrijk/Madaster

– Gjennom å koble ombruksverktøyet Loopfront med materialbanken i Madaster etablerer vi en digital verdikjede som forenkler ombruk, og gjør det lettere for byggenæringen å lukke sirkularitetsgapet. Ved å samarbeide tar vi ansvar for fremtidige generasjoner, sier Martijn Oostenrijk, CEO i Madaster Services Norway.

Circular Norway har rollen som en rådgivende partner for utvikling av sirkulære verdikjeder, og er opptatt av å koble på finansnæringen som en viktig aktør i et grønt skifte.

Alexander Christiansen/Circular Norway
Alexander Christiansen/Circular Norway

– For å lykkes med økt ombruk i byggenæringen er det nødvendig med kvalitetssikret datainput av byggematerialer. Digitalisering er nødvendig for rapporteringen på sirkulær økonomi i tråd med EUs taksonomi og bærekraftsdirektivet CSRD. Partnerskapet mellom Loopfront, Madaster og Circular Norway vil forenkle ombruk, kutte utslipp og redusere den lineære risikoen, sier Alexander Christiansen, daglig leder i Circular Norway. 

Powered by Labrador CMS