Norconsults konsernsjef Egil Hogna (t.v.) og CFO Dag Fladby. Foto: Norconsult/Herman Dreyer
Norconsults konsernsjef Egil Hogna (t.v.) og CFO Dag Fladby.

Økning for Norconsult i andre kvartal

Nettoomsetningen for Norconsult utgjorde 2,4 milliarder kroner i andre kvartal, og de endte på en justert EBITA (driftsresultat før avskrivninger) på 263 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

En omsetning på 2,4 milliarder kroner tilsvarer en organisk omsetningsvekst justert for kalendereffekter på sju prosent fra samme periode i 2023.

– Veksten skyldes i hovedsak flere medarbeidere og høyere timepriser, skriver selskapet i en pressemelding.

Norconsults justerte EBITA endte på 263 millioner kroner i andre kvartal 2024, opp fra 112 millioner kroner i samme periode i 2023, mens justert EBITA-margin endte på 11 prosent. Justert EBITA-margin, hensyntatt kalendereffekten på fire flere arbeidsdager sammenlignet med tilsvarende periode i 2023, endte på 5,3 prosent i kvartalet.

I første halvår 2024 økte nettoomsetningen med sju prosent til 4,8 milliarder kroner, og EBITA-marginen justert for kalendereffekter endte på 10,9 prosent mot 11,1 prosent i samme periode i 2023.

– Vi er godt fornøyde med veksten og stabiliteten i lønnsomheten i kvartalet. I tillegg var det gledelig at vi ble kåret til bransjens mest attraktive rådgiverselskap av Universum, etter at 11.000 studenter hadde sagt sin mening. Å tiltrekke, utvikle og beholde dyktige medarbeidere er nøkkelen til god og stabil drift, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult, i meldingen.

Selskapet drar frem at de i andre kvartal har inngått flere viktige rammeavtaler, og at de vant oppdraget om prosjektering og bygging av ny flyplass i Bodø. Norconsult er HENTs underleverandør i prosjektet som skal ferdigstilles i 2029/2030. I juni ble Norconsult tildelt et oppdrag av Trøndelag fylkeskommune for å modernisere Gråkallbanen i Trondheim, verdens nordligste trikkelinje.

I kvartalet kjøpte Norconsult det svenske selskapet Wermlands Infrakonsult (WIKON).

Les kvartalsrapporten her

Powered by Labrador CMS