Martin Mæland i OBOS mener både OBOS- og StorBergen-medlemmer og kunder vil få flere fordeler etter fusjonen.
OBOS og StorBergen fusjonerer
Generalforsamlingene i OBOS og i StorBergen har begge nå vedtatt fusjon mellom de to boligbyggelagene. Målet er at fusjonen skal tre i kraft i oktober.
Tirsdag vedtok generalforsamlingen i StorBergen å fusjonere med OBOS. Dermed er enda et viktig skritt tatt i arbeidet med å slå sammen de to boligbyggelagene. OBOS sa ja til fusjon på sin generalforsamling 28. april.
– I tråd med OBOS' strategi
Fusjonen med StorBergen er i tråd med OBOS’ strategi om å utvide og styrke sin virksomhet i andre deler av landet. Målet er at fusjonen mellom OBOS og StorBergen skal tre i kraft i oktober 2014.
– Fusjonen vil gi både OBOS’ og StorBergens medlemmer og kunder ytterligere fordeler, og vil gjøre medlemskapet attraktivt for enda flere. Nå kommer OBOS ordentlig på plass også i Bergen innen både forvaltning, boligbygging, eiendomsmegling, næring og alle medlemstilbudene, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS i en pressemelding.
– Betyr mye for regionen
Også i StorBergen ser man positivt på fremtiden til det nye boligbyggelaget:
– Fusjonen vil få stor betydning for utviklingen av hele bergensregionen. Folkeveksten i bergensregionen vil kreve en omfattende boligbygging i årene som kommer, og det fusjonerte boligbyggelaget vil innta en sentral posisjon i utviklingen av byen og regionen, sier administrerende direktør Anne Gine Hestetun i StorBergen boligbyggelag.
Til sammen vil StorBergen og OBOS ha en tomtereserve på ca 4000 boliger i bergensregionen.
Medlemmene i begge boligbyggelagene beholder sin opptjente ansiennitet. Forkjøpsretten gjelder som før, og etter fusjonen kan medlemmene bruke den på mer enn 90 000 boliger i blant annet Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tønsberg, Fredrikstad og på Hamar.
Etter fusjonen vil OBOS totalt forvalte nærmere 175 000 boliger og ha bortimot 360 000 medlemmer.