På signeringen deltok fra venstre Anstein Skinnarland, teknisk leder Madaster, Gunnar Irby, prosjektleder Construction City/prosjektsjef OBOS, Marie Drange, administrerende direktør i Madaster, Martine Linnestad, prosjektleder OBOS og Geir Arne Fredriksen, teamleder bygging - avdeling utvikling og bygging.
På signeringen deltok fra venstre Anstein Skinnarland, teknisk leder Madaster, Gunnar Irby, prosjektleder Construction City/prosjektsjef OBOS, Marie Drange, administrerende direktør i Madaster, Martine Linnestad, prosjektleder OBOS og Geir Arne Fredriksen, teamleder bygging - avdeling utvikling og bygging.

OBOS inn i partnerprogram for økt ombruk og sirkularitet

OBOS Eiendom inngår samarbeid med Madasters pionerprogram for å dokumentere sirkularitet og reduksjon av klimagassutslipp i Construction City og Ulven B1.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

OBOS Eiendom investerer i kontorer, kjøpesentre, forretningslokaler, hoteller, sykehus og skolebygg. I samarbeidet med ombruksplattformen Madaster skal boliggiganten starte med å registrere Construction City og Ulven B1.

– Bygg- og eiendomssektoren er avgjørende for å løse miljøutfordringene, og som en ledende bransjeaktør vil vi gjøre fremtidens samfunn mer bærekraftig. Med Madaster kan vi dokumentere hvordan byggene våre forbedres med hensyn til sirkularitet og utslippskutt, sier miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS Eiendom i en pressemelding.

Administrerende direktør Marie Drange i Madaster Norge er fornøyde med å ha fått med OBOS i programmet.

– En sirkulær byutvikling er meningsfylt og det eneste riktige for fremtiden, og vi ser frem til at vi kan bidra til å dokumentere verdien av omstillingen til en mer sirkulær byggenæring, sier hun.

Birgitte Molstad peker på at OBOS har høye ambisjoner for sirkularitet og bærekraft i sine prosjekter.

– Dette kan bli et nyttig verktøy for å dokumentere konstruksjons- og materialvalg, og dokumentere løsninger som støtter opp under FNs bærekraftsmål, Parisavtalen og Oslo kommunes mål for klima og miljø. Samhandling er viktig i Construction City, og alle aktører skal bidra til synergier som bringer byggenæringen fremover, sier hun.

Ulven B1 blir Veidekkes nye hovedkontor. Det skal bygges med 100 prosent resirkulert tilslag i betongen, egenprodusert energi fra solceller på fasade og tak, og 50 prosent redusert karbonfortavtrykk mot referanseprosjekt. Kontorbygget skal oppfylle både Veidekkes og OBOS sine miljømål.

Med Construction City utvikler OBOS Eiendom et næringsbygg som skal huse 4.500 arbeidstakere fra bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Bygget skal bestå av 50 prosent gjenvunnede materialer og dokumenteres i en digital tvilling. OBOS flytter selv inn i Construction City når bygget står klart i 2025.

Genererer materialpass
Madaster kobler data fra BIM, produktdata, miljødeklarasjoner og råvarepriser for deretter å generere materialpass som gir byggematerialene en identitet. Plattformen, som ble startet i Nederland i 2017, gir tall på byggets karbonfotavtrykk, sirkularitet og finansiell restverdi. Dette skal ifølge meldingen forenkle ombruk av byggematerialer, gi dokumentasjon for ulike miljøkrav, taksonomien og gi belønning i BREEM NOR 6.0.

Powered by Labrador CMS