Illl. OSCCE / Avinor
Nytt kjølehotell skal trygge sjømateksporten fra Oslo lufthavn
Redusert isbruk samt tryggere og ferskere sjømat til verdensmarkedene er målet med avtalen som nå er signert mellom Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center.
Denne artikkelen er over to år gammel.
– Kvaliteten på norske råvarer sikres, samtidig som vi kan redusere klimaavtrykket, sier Martin Langaas, som er flyfraktsjef i Avinor, i en pressemelding.
9. mars signerte Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center (OSCC) en kontrakt som gir sistnevnte tilgang på tomt inne på flyplassområdet. Der skal det nå bygges et nytt kjølehotell.
– Med dette svarer Avinor og OSCC på ønsket fra sjømatnæringen og deres samarbeidspartnere om å forbedre kjølekjeden for fersk norsk sjømat, som flys ut fra Oslo lufthavn, sier Langaas.
Kjølehotellet blir på 4.200 kvadratmeter og sørger for at man kan redusere bruken av is i forpakningen av sjømaten, da denne allerede er kald når den flyttes ut i flyene.
– Målet er å styrke næringen og beskytte varene. Vi ønsker å etablere kjølefasiliteter som er åpne og tilgjengelige for alle som ønsker det, sier Roy Egil Skredderberget, administrerende direktør i OSCC, i meldingen.
Man starter utbygingen i andre kvartal i 2022, og bygget skla være ferdig i Ferdigstilles første elelr andre kvartal i 2023.