Foto: NVE

NVE ilegger overtredelsesgebyr på 200.000 kroner og 250.000 kroner til to settefiskaktører

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Salmar Settefisk AS og Norway Royal Salmon Settefisk AS overtredelsesgebyr på henholdsvis 200 000 kroner og 250 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det skriver NVE i en pressemelding tidligere denne sommeren.

Overtredelsesgebyret ble, ifølge meldingen, gitt Salmar Settefisk AS fordi selskapet startet arbeid på dam Skordalstjønn i Levanger kommune i Trøndelag uten godkjent detaljplan for miljø og landskap. Norway Royal Salmon Settefisk AS (NRS) får overtredelsesgebyr for arbeider som er gjort uten godkjent detaljplan for miljø og landskap, i forbindelse med vannuttak fra Monsevatnet i Karlsøy kommune i Troms og Finnmark fylke. NVE skriver i meldingen at de mener begge aktørene har mangelfullt internkontrollsystem, og at de derfor har brutt forskrift om internkontroll etter vassdragslovgivningen.

– En vassdragskonsesjon gir rett til å bygge og drive et anlegg, men den pålegger også konsesjonæren plikter. Det forventes at konsesjonæren setter seg godt inn i hvilke krav som stilles og etterlever disse, sier Mari Hegg Gundersen, seksjonssjef for NVEs miljøtilsyn for vassdragsanlegg, i pressemeldingen.

Gebyrene kan klages inn til Olje- og energidepartementet.

Powered by Labrador CMS