NTNU skrev under på HMS-charter

NTNU signerte tirsdag på byggenæringens HMS-charter under BM-dagen på NTNU

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel.

–Vi ønsker at HMS i større grad skal være en rød gjennom hele studieløpet, sier Tore Hoven, studieprogramleder for Bygg- og miljøteknikk på NTNU.

Det var dekan ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi, Ingvald Strømmen som signert charteret på vegne av NTNU.

NTNU har 250 studenter som tar master i bygg- og miljøteknikk, og er dermed en hovedleverandør av kompetanse på dette nivået til byggenæringen.

God balast viktig

– Det er veldig viktig med god balast fra studiene, også når det gjelder HMS-kompetanse. Mange av de som blir uteksaminert herfra blir raskt eksperter og ledere i bygge- og anleggsbransjen, sier Hoven.

Underskriverne av HMS-charteret har en nullvisjon for skader i bygge- og anleggsnæringen og det skal forplikte et samarbeid om en forsterket innsats for å gjøre byggeplassen til et sikkert arbeidssted.

Hoven påpeker også at NTNU ønsker å knytte den sterkere HMS-satsingen også opp mot forskningsaktiviteter på området.

– Svært positivt

BNLs leder Jon Sandnes ønsker NTNU velkommen med i HMS-arbeidet for byggenæringen.

– Det er svært positivt at vi får med oss en kunnskapsaktør som NTNU med på laget. Mange studenter går nesten rett fra skolebenken og ut i jobb på byggeplasser. Det er da viktig at de er godt skodd, også på HMS, sier Sandnes.

HMS-charteret er allerede signert av Statens vegvesen, Jernbaneverket, Statsbygg, Rådgivende Ingeniørers Forening, Arkitektbedriftene i Norge, Byggenæringens Landsforening, Maskinentreprenørenes Forbund , Norsk Teknologi , Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund.


Powered by Labrador CMS