André Rødahl i (fra venstre), Alf Nasvikvold, prosjektleder NTNU og og Arve Brandhaug fra HRP måtte ha helikopter for å få opp materialer på taket på realfagbygget på NTNU.

Tekker taket på NTNU med helikopter

Helikopter ble løsningen da taktekkerne ikke kom til med kran på realfagbygget på NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Det skriver HR Prosjekt (HRP) i en pressemelding.

Realfagbygget til NTNU skal renoveres for 100 millioner kroner. Blant annet skal 12.000 kvadratmeter tak skiftes ut, og da det ikke lot seg løse med kran, fant man en annen løsning.

Mer enn 30 helikopterturer opp på taket på realfagbygget med materialer og utstyr til taktekking og nye tekniske rom ble gjennomført i løpet av et par hektiske timer. På forhånd var alt nøye planlagt og pakket. Hvert nummererte løft hadde sin landingsplass på taket, heter det i pressemeldingen.

– Dette var områder vi rett og slett ikke kunne nå med kran. Der kranen måtte stå for å nå inn på disse takene, er det en kulvert som ikke ville tåle marktrykket fra en kran. Derfor ble helikopter løsningen, sier HRP-rådgiver André Rødahl, som er SHA- og KU-ansvarlig for det store renoveringsprosjektet på NTNU.

– Hele prosjektet er beregnet å koste 100 millioner kroner. Vi skal renovere tak, gesimser og fasader, og vi pusser opp vinduer. Det er teaktvinduer på hele bygget som pusses ned og oljes. Bygget er bygget sammen med store glassgårder, så vi har satt opp innvendige stillaser, opptil 36 meter høye, for å kunne renovere disse. Alt i alt er det en omfattende renovering. Fasadene er bygget i hvit betong, og blir vasket når stillasene er oppe. Hele prosjektet er planlagt å vare i tre år, forteller byggeleder fra HRP, Arve Brandhaug, i pressemeldingen.

Realfagbygget på Gløshaugen ble tatt i bruk av NTNU for 18 år siden. Prosjektleder NTNU Alf Nasvikvold, sier at bygget, med sine 63.000 kvadratmeter, er et komplekst bygg.

– At taket må gjennom så pass stor renovering etter 18 år kan selvsagt synes noe tidlig, men på grunn av kompleksiteten til bygget er det unormalt mange gjennomføringer i taket. Dette gjør at det lettere oppstår lekkasjer, sier Nasvikvold.

Powered by Labrador CMS