Fra brannen i Lisebergs nye vannverden Oceana i Gøteborg.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB
NCC starter opprydding etter Liseberg-brann
Liseberg og NCC har blitt enige om å starte rivingsarbeid, opprydding og arbeid for å minimere skadene på Oceana vannverden som følge av brannen i Gøteborg.
Arbeidet er et naturlig neste skritt for å sikre stedet og minimere miljøpåvirkningen, skriver NCC i en pressemelding.
Da brannen ved Oceana brøt ut i midten av februar, var prosjektet i sluttfasen og snart klart til å overleveres til Liseberg. Takket være en effektiv redningsinnsats under brannforløpet var større deler enn tidligere forventet helt eller delvis uskadde. Store deler må imidlertid rives og tas vare på, noe som starter nå, ifølge entreprenøren.
– Vi er imponert over hvordan Liseberg håndterte situasjonen som oppsto etter den tragiske brannen ved Oceana. De har opptrådt profesjonelt i en svært vanskelig situasjon. Vi jobber nå sammen i tett dialog for å bidra best mulig i arbeidet med å undersøke hvordan Oceana kan bygges opp igjen der rivingsarbeidet er et første skritt uavhengig av fremtidige beslutninger, sier Niklas Sparw, forretningsområdeleder Bygg Sverige i meldingen.
Arbeidet som nå skal starte på byggeplassen innebærer løfting og transport av brannrester, demontering av deler som ikke kan gjenbrukes, opprydding av tomten for å muliggjøre nybygg og deponering av slokkevannet som blir igjen på stedet. Prosjektet har i en tid nå jobbet med å sikre og beskytte stedets intakte deler og minimere fremtidige skader på disse ved blant annet å starte ventilasjon, varme og vann. Dette arbeidet fortsetter, opplyser NCC.
Det er foreløpig ingen klar sluttdato for rivings- og oppryddingsarbeidet. Det er en kompleks oppgave, hvor attraksjonstårnet, taket på bassenghallen og de bærende limtrebjelkene trolig må rives, samtidig som det er viktig å unngå ytterligere skader på overflater som så langt har overlevd brannen.