Lager mur av månestøvog planlegger landsby på Månen
Den første landsbyen på månen kan kanskje bygges med 3D-printet betong laget av månestøv, hvis et nylig ESA-eksperiment er noen indikator.
Denne artikkelen er over fem år gammel
Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA har lyktes med å utvikle murstein av simulert månestøv, som kan 3D-printes til mulige boliger i en planlagt internasjonal landsby på Månen.
Månen er dekket av et fint støv av silikat som har dannet seg på overflaten i løpet av flere milliarder av år med erosjon som en følge av konstante meteorittnedslag. Siden månen ikke har vind eller flytende vann, har støvet bare akkumulert der det har blitt dannet, og kan være 15 meter dypt på det dypeste.
Siden Månen og jordkloden deler en del geologisk historie, har forskerne kunnet bruke vulkansk basalt fra Tyskland i forsøkene med månestøvet. En forskjell på teststøvet og det faktiske støvet på Månen, er dog mengden stråling det faktiske månestøvet har blitt utsatt for gjennom milliarder av år. Dette har gitt støvet en elektrisk ladning som forskerne ennå ikke vet konsekvensene av med tanke på bygging på Månen, skriver teknologinettsiden phys.org.