Mads Kornerup viser frem en Aappaluttoq Rubin crystall.

Mot gjennombrudd for Rubinselskap

Det grønlandske selskapet Greenland Ruby, hvor LNS er tungt inne på eiersiden, er i sluttfasen av å gjennomføre sine første salg av rubiner til to internasjonale designere og har også innledet et samarbeid med det internasjonalt anerkjente danske Shamballa Jewels.

Publisert Sist oppdatert

Byggearbeidet med å bygge infrastrukturen til Rubingruven i Aappaluttoq på Grønland startet høsten 2014. Siden da har det vært investert store summer i anlegget. Gruven har vært i produksjon siden i fjor høst og de siste månedene har det vært dialog med mange potensielle kunder.

Dette arbeidet er nå i ferd med å gi resultater og om kort tid vil de første kontrakter og deretter salg materialisere seg.

– Det har vært spennende og lærerikt og fremdeles er det en lang vei frem til målet, men vi ser nå at vår strategi har vært riktig og at markedet vil ha våre produkter, sier styreleder i Greenland Ruby og CEO i Rana Gruber, Gunnar Moe. Det LNS Mining-eide selskapet Rana Gruber AS eier 92 prosent av Greenland Ruby.

– Nøyaktig et år etter vi åpnet produksjonen fra vår rubingruve, kan vi endelig offentliggjøre at vi er klare til å levere våre grønlandske rubiner og safirer til det internasjonale markedet. Vårt salg vi skje gjennom preferred partners som vil bidra til å skape verdi til vårt unike grønlandske produkt. Vi er svært stolte av å kunne presentere Shamballa Jewels som vår første samarbeidspartner, og har hatt en fantastisk uke her ute sammen med Mads og Noor, sier CEO Greenland Ruby, Magnus Kibsgaard i en pressemelding.

– Det har vært magisk og inspirerende å få besøke rubingruven og Nuuk. For meg å kunne overvære rubinproduksjonen gjennom alle steg; fra sprenging og lasting med store maskiner, gjennom alle prosess- og sorteringssteg, til de små smykkestein vi bruker i våre pave-settings, har vært en virkelig øyeåpner. I Shamballa Jewels handler alt om story telling, og Greenland Ruby er full av antikk energi fra de tidlige dager av vår moder jord. Jeg er sikker på at dette vil ha stor verdi for våre samlere. Shamballa Jewels kolleksjonen av smykker med rubiner vil omfavne Grønland og hente inspirasjon fra dette fantastiske landet, sier Mads Kornerup,

Powered by Labrador CMS