Illuystrasjonsfoto: Moelven Modus
Illuystrasjonsfoto: Moelven Modus

Moelven-bedrift må nedbemanne inntil 80 ansatte

Moelven Modus AS må nedbemanne inntil 80 ansatte på grunn av en svak markedssituasjon i flere regioner.

Publisert Sist oppdatert

– Det er selvfølgelig svært trist å måtte gå til steget med nedbemanning. Dette er en av de tyngste dagene i vår omlag 60 år lange historie, og det er beslutning som sitter langt inne. Dessverre har vi ikke annet valg enn å måtte ta disse grepene nå for å sørge for at vi har et bærekraftig Moelven Modus framover, sier adminisrerende direktør Erlend Berg i Moelven Modus i en pressemelding.

Alle ansatte i Moelven Modus fikk informasjon om nedbemanningsprosessen mandag morgen. Nedbemanningen vil ramme alle funksjoner, fra administrasjon, i fabrikken og ute i alle regioner. Berg forteller at det er tett dialog med de tillitsvalgte om prosessen, og at de er opptatt av å gi medarbeiderene god informasjon og oppfølging.

De peker på den vanskelige tiden byggebransjen står i nå, og som fører til svikt i ordreinngangen for selskapet, som årsaken til nedbemanningen.

– Høye kostnader, høye renter og usikkerheter i byggebransjen gjør at færre prosjekter blir igangsatt og prosjekter blir utsatt. Vi må derfor tilpasse bemanningen vår etter den rådende situasjonen, sier Berg.

–Kundene skal ikke bli påvirket av dette. Vi har full drift i produksjonen vår, og prosjekt- og montasjevirksomheten vår har fullt fokus på å levere bærekraftige kvalitetsprosjekter over hele landet, både nå og fremover. Vi ønsker oss selvsagt flere oppdrag, legger han til.

Powered by Labrador CMS