Bjørn Vegard Øiungen skal lede Moelven Østerdalsbruket AS.

Ny direktør for Moelven-selskap

Bjørn Vegard Øiungen (44) tar over som direktør for Moelven Østerdalsbruket AS fra 1. oktober.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser fram til at Øiungen tar over ledertrøya på Østerdalsbruket. Han har solid utdannelse kombinert med en spennende industriell bakgrunn. Den skal han få bruke til å videreutvikle folka våre og industriprosessene på Moelven Østerdalsbruket, sier Lars Storslett konstituert divisjonssjef i Moelven Wood, i en pressemelding.

Bjørn Vegard Øiungen er utdannet sivilingeniør og har industrikompetanse fra Equinor, der han var prosjektleder og personalleder. Før dette jobbet han nasjonalt og internasjonalt med industriprosesser i Det norske Veritas.

Lars Storslett konstituert divisjonssjef i Moelven Wood.

De senere årene har Øiungen jobbet med å utvikle næringsliv gjennom ulike roller, blant annet i Sør-Østerdals Næringshage samt i rollen næringsutvikler i Stor-Elvdal Kommune, opplyser Moelven.

– Jeg gleder meg til å bli en del av Moelven-familien. Det kjennes godt å vende tilbake til industrien, og det er ekstra meningsfylt å få bli en del av en så viktig og veldreven hjørnesteinsbedrift som Østerdalsbruket er, sier Øiungen. 

Han tar nå over ansvaret for 75 ansatte i sagbruk- og høvleribedriften som holder til i Koppang i Innlandet.

Etter åtte år som direktør ved Moelven Østerdalsbruket sa Anders Grønli opp stillingen sin som direktør i vår for å søke nye utfordringer. Han har siste arbeidsdag 24.september, men vil være tilgjengelig for styret, ledergruppa og den nye direktøren en periode framover for å sikre kontinuitet i virksomheten, skriver Moelven i pressemeldingen.

– Vi er takknemlige for innsatsen Grønli har lagt ned for Moelven Østerdalsbruket, og fleksibiliteten han gir oss i overgangsperioden til ny leder er fullt i gang. Vi ønsker Anders lykke til videre med spennende utfordringer framover, sier Lars Storslett.

Powered by Labrador CMS