Ministeråpning av BA2015-konferansen
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpner BA2015-konferansen «Det handler om å gjøre» 26. januar.
Temaet for årets BA2015-konferanse er «Det handler om å gjøre». Dette markerer hva 15 toneangivende virksomheter i næringen mener skal til etter å ha lett med lys og lykte etter forbedringsområder de siste tre årene.
- Temaet er helt i tråd med hvordan vi oppfatter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens målsettinger. Derfor var det naturlig å invitere ham til konferansen, sier informasjonsansvarlig i BA2015, Vigdis Lamberg.
Nasjonalt og internasjonalt fokus
En rekke av konferansens foredragsholdere representerer samferdselssektoren. Nye Veiers administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland vil fortelle om selskapets planer for effektive prosesser og nye kontraktsformer. Fra Frankrike kommer teknisk direktør i Lisea, Alexis de Pommeroll som styrer 7,8 milliarder Euro-prosjektet rundt ny jernbanestrekning fra Toulouse til Paris. Og fra Jernbaneverket stiller både assisterende jernbanedirektør Gunnar Løvaas og direktør for signal og Tele Sverre Kjenne som vil gi innblikk i flere milliardprosjekter med store muligheter for norske leverandører i kommende anbudsprosesser.
- Konferansen gjenspeiler det vi i BA2015-teamet har erfart: gode tanker tenkes, teorier predikes, modeller etableres, verktøy implementeres. Men det er ikke nok, sier en entusiastisk Vigdis Lamberg.
- Årets tema lå klart i dagen: Det handler om å gjøre! Som leder i virksomheter der prosjekt er en utbredt arbeidsform vet du at de gode krefters spill er avgjørende for å lykkes. Som leder må du styre «spillet», hver eneste dag, fortsetter Lamberg og minner om visdomsordet små skritt blir til store steg.
36 foredragsholdere fra in- og utland vil med eksempler fra egne erfaringer vise vei og inspirere.
Syv nyutviklede trinn-for-trinn-veiledere
- Konkrete metoder i form av nyutviklede veiledere deles ut gratis på konferansen – metoder som kan tas i bruk umiddelbart, forteller Vigdis Lamberg.
Hun viser til adresserte utfordringer fra mange bransjefolk som førte til utvikling av trinn-for-trinn-veiledere.
- Det er et stort sprik i modenheten omkring planlegging og gjennomføring av prosjekter. I tillegg til en rekke prosjektsertifiseringer og kompetansetilbud gjennom NTNU og Metiers «Byggenæringens Prosjektskole», leverer vi fra oss praktiske og lett absorberbare veiledere med tema Tidligfase, OPS, Systematisk ferdigstillelse, Samtidig prosjektering, BREEAM, Lean og HMS-ledelse. Disse er imøtesett med stor forventning og de er tilgjengelig for alle som er interessert, avslutter Lamberg, og opplyser om at det fortsatt er ledige plasser på konferansen.