Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Milliardkonsern får svensker inn på eiersiden

Det svenske investeringsselskapet Procuritas Capital Investors VII kjøper majoriteten av Energima Gruppen AS.

Publisert Sist oppdatert
Morten Hveding Juel er konsernsjef i Energima. Foto: Energima
Morten Hveding Juel er konsernsjef i Energima.

Energima, som består av flere enn 40 selskaper innenfor inneklima og energieffektivisering, ble grunnlagt i 2003 av brødrene Arild og Henrik Magnussen. Konsernet har en årlig omsetning på rundt 1,8 milliarder kroner.

Gründerne og ledelsen tar nå inn Procuritas som majoriteteseier. De begrunner salget med at de ønsker å videreutvikle og styrke veksten til gruppen.

– Vi har hatt en interessant og hyggelig dialog med Procuritas en stund og er overbevist om at de er den rette partneren for vår videre utvikling. Gjennom vårt nye partnerskap får vi tilgang til deres nettverk og omfattende erfaring med vekstreiser både gjennom organisk vekst og oppkjøp. Vi vil fortsatt strebe etter å være den mest attraktive arbeidsplassen i bransjen, og vi ser frem til å ønske mange nye, fremoverlente kolleger velkommen på veien videre, sier Morten Hveding Juel, konsernsjef i Energima i en pressemelding.

Procuritas satser på energieffektiviserings- og eiendomstjenester. Oppkjøpet i Norge følger opp investeringen de gjorde i det svenske selskapet PropTech Energy i 2023.

De nye eierne sier de ser store muligheter for Energima.

– I et raskt voksende marked skiller Energima seg ut med sin dedikasjon til å gi kundene sine de mest pålitelige og effektive tjenestene, og de har gjennom de 20 årene evnet å tiltrekke seg de beste talentene i bransjen. Sammen har vi etablert en strategisk plan for å oppnå den ledende posisjonen i det nordiske markedet, og vi ser frem til å støtte Energima i deres arbeid med å forbedre energieffektiviseringen og inneklimaet i eiendomsbransjen, sier Mattias Feiff, direktør i Procuritas i pressemeldingen.

Transaksjonen er underlagt godkjenning fra norske konkurransemyndigheter og forventes å bli fullført i løpet av andre kvartal 2024

Powered by Labrador CMS