Wienerbergers nye teglprodukt Less. Foto: Wienerberger
Illustrasjonsfoto: Wienerberger
Illustrasjonsfoto: Wienerberger

Wienerberger lanserer mer miljøvennlig teglstein

Den internasjonale teglsteinprodusenten Wienerberger lanserer nå en bløtstrøken teglstein med mindre masse, som dermed skal være mer miljøvennlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel.

Det skriver Wienerberger i en pressemelding onsdag.

Teglsteinprodusenten lanserer nå produktet Less på det nordiske markedet. Denne teglsteinen skal, ifølge pressemeldingen, redusere både CO2-avtrykket og råvareforbruket med tosifrede prosentsatser sammenlignet med tradisjonell teglstein.

– Less har nøyaktig samme uttrykk, kvalitet og mål som tradisjonelle, bløtstrøkne teglstein. Men som det eneste bløtstrøkne teglproduktet er Less designet med tre hull i midten. Det bidrar til å redusere råvareforbruket med ti prosent, samtidig som CO2-utslippet reduseres med 20 prosent. Det er nemlig mindre materiale som nå skal tørkes og brennes. Samtidig veier steinen mindre, og er derfor enklere å transportere og håndtere. Det bidrar også til et bedre arbeidsmiljø for mureren, sier landsansvarlig for Norge Roar Kjos i Wienerberger i pressemeldingen.

Andreas Christensen, teknisk direktør hos Wienerberger i Norden, forteller videre i meldingen at det ikke har vært behov for store tekniske endringer i produksjonen

– Vi har arbeidet med løsningen i flere år. Det er nemlig vanskelig å lage hull i denne typen tegl uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Og nå har vi klart det, og både produksjonsprosessen og produksjonsapparatet er stort sett det samme som med tradisjonelle tegl. Derfor var det enkelt for oss å iverksette den nye metoden på alle produksjonslinjene. Vi er allerede i gang på vårt danske teglverk Petersminde Teglværk, og de andre følger etter i de kommende månedene, sier han.

– Den raske omstillingen betyr også at Wienerberger i Norden for eksempel kan lage kundespesifikke løsninger, og snart tilbyr de samtlige bløtstrøkne murstein i en Less-versjon som produseres i Norden. Dermed har Less potensial til å bli den nye standarden for bløtstrøken tegl allerede innen 2021, dersom det er interesse fra markedet, avslutter Christensen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS