Fra Matstreif 2013 var det rundt 160 000 besøkende og 180 utstillere. I år blir festivalen større enn noen gang. (
Foto: Svanhild Blakstad)
Matstreif mot nye høyder
Matstreif er Norges største matfestival. I år utvider festivalen sitt areal betydelig og flere hundre tusen mennesker kan få oppleve unik norsk mat fra sjø og land.
Denne artikkelen er over ti år gammel.
Les mer om Matstreif 2014 hos Innovasjon Norge
Festivalen går av stabelen 12 og 13. september i Oslo, nærmere bestemt på Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen.
På Matstreif kan publikum smake seg gjennom Norge og få innblikk i spennende norsk mat og matkultur. I 2013 opplevde arrangørene stor entusiasme og matglede hos rundt 160 000 besøkende og vel 180 utstillere.
I år kan tallet bli langt større fordi Matstreif utvider sitt areal betydelig. Det er inngått en avtale med Aker Brygge og Tjuvholmen – Oslos kanskje mest innovative restaurantmiljø. Det vil løfte den kulinariske profilen ytterligere og gi mye, unike muligheter.
Første gang festivalen ble arrangert var i 2005. Som tidligere blir det et variert spekter av spennende mat- og drikkeopplevelser. Her kan publikum smake, kjøpe, lære, konkurrere og la seg underholde. Festivalen får besøk av landets fremste kokker og arrangerer kurs både for barn og voksne.
Det er Innovasjon Norge som er arrangør av Matstreif i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.