Kulturbyråd Reidar Digranes la ned grunnsteinen til Sentralbadet scenekunsthus flankert av byrådsleder Christine Meyer, brukere, eiere og entreprenører. Foto: Kim Einar Andreassen/Bergen kommune
Kulturbyråd Reidar Digranes la ned grunnsteinen til Sentralbadet scenekunsthus flankert av byrådsleder Christine Meyer, brukere, eiere og entreprenører. Foto: Kim Einar Andreassen/Bergen kommune

La ned grunnsteinen til Sentralbadet scenekunsthus

Byrådsleder Christine Meyer og kulturbyråd Reidar Digranes i Bergen la onsdag ned grunnsteinen til det nye Sentralbadet scenekunsthus.

Publisert

– Grunnsteinen markerer oppbyggingen av det nye Sentralbadet. Dette skal bli et nytt og moderne bygg for scenekunstmiljøet i Bergen, der Carte Blanche og BIT Teatergarasjen blir primærbrukere med 75 prosent tildelt tid og 25 prosent til resten av scenekunstmiljøet i Bergen, skriver Bergen kommune på sine nettsider.

– Nå får Bergens scenekunstmiljø de fasilitetene de fortjener. Det moderne scenekunsthuset vil løfte Bergen som kulturby, sier kulturbyråd Reidar Digranes til nettstedet.

I 1960 ble Sentralbadet oppført og var det mest moderne svømmeanlegget i Norge, tegnet av Arkitekten Halfdan B. Grieg. Svømmeanlegget har siden blitt oppgradert og ombygd før det ble lagt ned i 2014, da ADO Arena åpnet. Etter det har bygget huset blant annet Pepperkakebyen, vært vaksinestasjon og noen av fasadene har vært brukt til lovlig gatekunst. 

– Scenekunstmiljøet i Bergen har hatt behov for bedre fasiliteter i lang tid. Den ombygde svømmehallen får afmi, verksteder, kontorer, garderober, foaje og kafe og ellers det som et moderne scenehus bør romme, skriver kommunen videre. Fra 2027 vil bygget fylles med et fullt kunstfaglig program. I tillegg vil noen forestillinger finne sted allerede i 2026.

Sammen med grunnsteinen ble det lagt ved dagens avis, en mynt fra vår tid og dokumenter som sier noe om tiden bygget blir reist, samt hvem som skal bruke bygget og hvordan det skal brukes.

Byggherre for prosjektet er Bergen kommune og Veidekke er entreprenør. Arkitekt for prosjektet er HLM arkitektur og Haworth Tompkins.

Totalrammen for scenekunsthuset er på 829,9 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS