Ill. Huddinge Samhällsfastigheter

Veidekke skal bygge om barneskole i Huddinge

Veidekkes svenske datterselskap Arcona starter ombyggingen av Solfagraskolan for Huddinge Samhällsfastigheter AB. Prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise i samspill med et samlet kontraktsvolum på SEK 400 millioner svenske kroner.

Publisert

Solfagraskolan er en barneskole for elever fra førskole til sjette klassetrinn. 

–  De første fasene av prosjektet starter omgående og omfatter planlegging og prosjektering. Eksisterende skolebygg skal rives og erstattes av moderne trebygg sertifisert i henhold til Miljöbyggnad 4.0 nivå sølv. Den nye skolen får et samlet areal på cirka 8.000 kvadratmeter. I prosjektet ligger også opsjon på å bygge en idrettshall med planlagt areal på mellom 1.200–2.000 kvadratmeter, fremkommer det i en pressemelding.

– I Arcona er vi stolte over å få forvandle dagens Solfagraskolan om til moderne og hensiktsmessige undervisningslokaler – i samspill med Huddinge Samhällsfastigheter. Med rammeverk i tre, resirkulering og miljøsertifisering, er dette prosjektet både spennende og i takt med tiden, sier Johan Månsson i Arcona i meldingen.

I løpet av sommeren flyttet skolen virksomheten til midlertidige paviljonger, der elevene vil holde hus frem til nybygget står klart til høstsemesteret 2028. Prosjektet forventes å pågå frem til våren 2028.

– Vi gleder oss over å komme i gang med prosjekteringen av et funksjonelt og helt nytt skolebygg sammen med Arcona. Solfagra skole trenger modernisering utover det som er mulig i dagens lokaler. Med tre som hovedmateriale støtter vi opp under vår ambisjon om å redusere klimabelastningen, sier Håkan Lindblom i Huddinge Samhällsfastigheter i meldingen.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

Powered by Labrador CMS