Det nye bankbygget for SpareBank 1 på Gol skal kobles på det eksisterende bankbygget som en U. Illustrasjon: Nordic Office Of Architecture
Det nye bankbygget for SpareBank 1 på Gol skal kobles på det eksisterende bankbygget som en U. Illustrasjon: Nordic Office Of Architecture

Bygger for SpareBank 1 på Gol

Ø.M. Fjeld skal stå for byggingen av nytt tilbygg til bankfilialen for SpareBank 1 Hallingdal Valdres på Gol.

Publisert Sist oppdatert

Det er SpareBank 1 Hallingdal Valdres som skal utvide det eksisterende administrasjonsbygget med et to etasjers nybygg på til sammen 1.400 kvadratmeter med tilhørende kjeller på 1.100 kvadratmeter.

– Bygget skal kobles sammen med eksisterende bygg i alle etasjer. Utvidelsen skal blant annet omfatte kontorer, møterom, kantine, garderober, p-kjeller og tekniske rom. Ifølge oppdragsbeskrivelsen skal det nye anlegget «fremstå som et helhetlig bygg med et form- og materialmessig slektskap mellom de ulike bygningsdelene», heter det i en pressemelding.

Totalentreprisen er verdsatt til 99 millioner kroner, og avtalen er inngått med Ø.M. Fjeld-selskapet ØMF Asker Ringerike. Ifølge daglig leder, Ole Einar Rongved, har det vært helt avgjørende å få det lokale selskapet Kinneberg Bygg og Brannsikring med på laget som en totalunderentreprenør.

– Gol ligger helt i ytterkanten av hvor det kan være praktisk for oss å operere, men med et samarbeid med Kinneberg føler vi oss trygge på at dette vil bli et godt prosjekt for oss. Vi ser frem til å komme i gang i løpet av sommeren, sier Rongved og legger til at prosjektet skal være ferdigstilt høsten 2025. Før byggingen kan igangsettes senere i sommer, skal tomten klargjøres med blant annet demontering av et eksisterende hus.

– Som et lokalt firma er vi glade for å høste erfaring fra et prosjekt hvor byggherren stiller strenge krav til miljø i gjennomføringen og prosjekteringen. Vi vet at Ø.M. Fjeld har solid kompetanse på området, og vi ser dette som en god anledning til å styrke vår egen lokale kompetanse, sier prosjektleder Geir Møllerplass i Kinneberg Bygg og Brannsikring i meldingen,

SpareBank 1 Hallingdal Valdres begrunner utvidelsen blant annet med et ønske å om å samlokalisere konsernets 60 ansatte som har fast arbeidssted på Gol.

– Våre ansatte har lenge sett frem til å samles i ett bygg. Felles arbeidsmiljø vil styrke samhandlingen, bedre kjennskap på tvers og ikke minst være positivt for den sosiale delen i arbeidshverdagen for våre ansatte. Vi gleder oss stort til å flytte inn i nye moderne lokaler, sier administrerende direktør Knut Oscar Fleten.

– Det nye bankbygget vil også bli svært synlig i sentrum av Gol, og vi håper at det vil oppleves som et positivt tilskudd i «bybildet», sier Fleten videre.

Det nye bankbygget skal sertifiseres som Breeam Nor Excellent, og vil blant annet få et skråtak som danner en hesteskoform rundt et innvendig atrium og en innvendig takterrasse. Alle avstivende konstruksjoner over terreng utføres i massivtreelementer.

Arkitektfirmaet Nordic Office of Architecture har utformet bygget.

Fra kontraktssigneringen for byggingen av nytt bankbygg for SpareBank 1 Hallingdal Valdres. Fra venstre Reidar Steine (prosjektleder/ daglig leder Fokus rådgivning), Knut Oscar Fleten (adm. dir. i SpareBank 1 Hallingdal Valdres) , Ole Einar (daglig leder i ØMF Asker Ringerike) og Cecilia Løyning Stokkeland (sivilarkitekt i Fokus Rådgivning). Foto: Fokus Rådgivning
Fra kontraktssigneringen for byggingen av nytt bankbygg for SpareBank 1 Hallingdal Valdres. Fra venstre Reidar Steine (prosjektleder/ daglig leder Fokus rådgivning), Knut Oscar Fleten (adm. dir. i SpareBank 1 Hallingdal Valdres) , Ole Einar (daglig leder i ØMF Asker Ringerike) og Cecilia Løyning Stokkeland (sivilarkitekt i Fokus Rådgivning).
Powered by Labrador CMS