Ill. Grieg Arkitekter
Ill. Grieg Arkitekter

Sikret seg stort kontor­oppdrag for Bara i Bergen

Bara Eiendom har gitt Veidekke i oppdrag å oppføre kontorbygget LINK i Kronstad¬parken i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Bygget på 16.400 m2 skal miljøsertifiseres og Veidekke skal selv bli blant leietagerne. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 504 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. 

– Vi har hatt et kontinuerlig godt samarbeid i 14 år med Bara Eiendom, og LINK blir det syvende kontorbygget i rekken vi bygger for dem. Vi takker for at vi har fått fornyet tillit, og samtidig gleder vi oss til at vi selv skal flytte inn i det som blir det hittil største bygget i Kronstadparken, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen, i en pressemelding.

Ill. Grieg Arkitekter
Ill. Grieg Arkitekter

Bygget blir på 16.400 kvadratmeter fordelt på åtte etasjer over bakken og to kjelleretasjer med blant annet garderobe­fasiliteter, innendørs sykkelparkering og garasjeanlegg.

På taket kommer en naturinspirert hage med stor grad av stedegen vegetasjon samt produksjon av frukt, bær, grønnsaker og urter. Bygget skal sertifiseres etter standarden Breeam-Nor Excellent og energiklasse A.

Grunn- og spuntarbeidene startet opp i juni, mens resten av byggearbeidene starter i løpet av kort tid. Planlagt ferdigstillelse er i desember 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2024.

Powered by Labrador CMS