Light Bureau skal bistå Statsbygg og Universitet i Oslo med lysrådgivning i det nye Vikingtidsmuseet, som bygges som en utvidelse av dagens museum, Vikingskipshuset.
Lysdesignet, utviklet av Belzner Holmes i Tyskland, vil spille en nøkkelrolle i å skape en autentisk atmosfære som bringer historien til liv i det nye Vikingtidsmuseet.
Light Bureau, med erfaring fra prosjekter som Deichman og Nasjonalmuseet, skal bistå med anskaffelse og installasjon av belysningsutstyr, samt sikre harmoni i den teknisk komplekse belysningsløsningen.
Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.
Når det gamle og det nye bygget er kombinert gjennom en forlengelse i glass, vil museets utstillingsareal bli tredoblet. Ifølge en pressemelding er en av målsetningene for det nye museet «å tilby besøkende en reise tilbake i tid».
– Lysdesign vil spille en viktig rolle i å forme og forsterke denne opplevelsen, og skape en autentisk atmosfære som bringer historien til liv. Det vil gi de besøkende en unik og uforglemmelig opplevelse, som vi gleder oss til å bidra med å realisere, sier Morten Jensen, Market Area Manager i Light Bureau, i meldingen.
Annonse
Lysdesignet for Vikingtidsmuseet er utviklet av Belzner Holmes i Tyskland. Light Bureau skal bistå Statsbygg og UiO med anskaffelsen av belysningsutstyr og styringssystemer, teknisk lysdesign og sikre at alt av utstyr harmonerer med den teknisk komplekse belysningsløsningen som museet krever. Selskapet vil også bistå med rådgiving under installasjon og idriftsettelse av lysanlegget.
Light Bureau har samarbeidet med flere av Norges fremste kulturinstitusjoner tidligere, som for eksempel Deichman i Bjørvika, Nasjonalmuseet, Munchmuseet og Kunstneres Hus.
– Å jobbe med museumsbelysning er en kompleks oppgave som krever både kreativitet og presisjon. Det er en ære for oss å få bruke vår kompetanse og erfaring inn i dette omfattende og faglig spennende prosjektet, sier Frederik Friederichs, som er prosjektleder og koordinator for Light Bureau i prosjektet.
Bærekraft er en integrert del av prosjektet, også når det gjelder lys, ifølge pressemeldingen. Blant annet skal armaturfamiliene være modulære, slik at de kan byttes ut og vedlikeholdes på en enkel måte. De vil også være ombrukbare og tilpasset ulike forhold og endringer i prosjektet, for å redusere materialbruk og avfall.