Illustrasjon. Rambøll/Henning Larsen Architetcs/C.F. Møller Architects/Rolvung og Brøndsted arkitekter/Fabel arkitekter/Oslo Works/Mtre/Aas-Jakobsen
Illustrasjon. Rambøll/Henning Larsen Architetcs/C.F. Møller Architects/Rolvung og Brøndsted arkitekter/Fabel arkitekter/Oslo Works/Mtre/Aas-Jakobsen

Skanska signerte kontrakt i Statsbygg-prosjekt

Statsbygg har inngått kontrakt på stor NTNU-utbygging med Skanska. I løpet av våren 2025 vil de sette spaden i jorda på Gløshaugen-området i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Statsbygg signerte tirsdag 25. juni kontrakt med Skanska, som skal bygge kontor- og undervisningslokaler for NTNUs fagmiljø innen økonomi og innovasjon i Hesthagen.

Det er det andre delprosjektet i en rekke med sju delprosjekter i NTNU campussamling som skal bidra til å skape ytterligere verdier av tverrfaglig samlokalisering, opplyser Statsbygg på sine nettsider.

Etter første samspillsfase på cirka ni måneder inngås det en gjennomføringsavtale hvor endelig målpris og tidsplan fastsettes. Delprosjektet har en forventet entreprisekostnad på cirka 600 millioner, ifølge Statsbygg.

– Med nok en entreprenør på plass er vi godt i gang med et prosjekt som har stor verdi både for NTNU, Trondheim og samfunnet. Dette er et av de største byggeprosjektene i Midt-Norge, som også gir mange synergier for næringslivet i regionen, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Statsbygg i en pressemelding.

Byggestart for NTNUs fagmiljø innen økonomi og innovasjon skjer våren 2025.

– Dette er et strategisk viktig prosjekt for en kunde vi har gjennomført mange gode prosjekter sammen med. Nå ser vi frem til å gå inn i samspillsfasen og finne gode løsninger for en sikker og effektiv gjennomføring av byggearbeidene, sier Pål Aglen, fungerende konserndirektør for bygg i Skanska Norge i en kommentar.

Fire prekvalifiserte entreprenører deltok

NTNU campussamling skal bygges innenfor en maksimal ramme på 91.000 kvm og samlet dimensjoneres for ca 8.250 studenter og ca 1.300 ansatte. Bygget som Skanska skal ferdigstille er på ca 18.200 kvm og inneholder fem etasjer og kjeller. Det skal etter planen stå ferdig i løpet av første halvår 2027.

– Fire prekvalifiserte entreprenører deltok i forhandlingene om samspillskontrakten, og det var Skanska som trakk det lengste strået. De viste god oppdragsforståelse og de tilbød et godt team, sier prosjektdirektøren.

Et forarbeid er allerede i gang på tomta i Hesthagen. NTNU Vitenskapsmuseet er i ferd med å avslutte arkeologiske utgravinger på et område, som frem til nå har fungert som parkeringsplass for ansatte og studenter ved NTNU.

Flere kontrakter kommer

Samtidig planlegger Statsbygg kontrahering av entreprenør for det tredje delprosjektet i løpet av høsten, som er planlagt for NTNUs fagmiljø innen kunst, musikk og medievitenskap i Grensen/Høyskoleveien. Til høsten vil det også bli igangsatt en anskaffelse for arbeidet med infrastruktur og landskap i hele campussamlingsområdet.

Som en forlenget arm til bygget i Hesthagen skal det bygges en gangbro gjennom Høgskoleparken og opp til Gløshaugen.

Til sammen vil det i 2024 bli tildelt kontrakter i campussamlingsprosjektet til en verdi av cirka to milliarder kroner.

Korrigering: Byggeindustrien skrev meldte Skanska inngikk 600-millionerskontrakt med Statsbygg. Det riktige er at delprosjektet har en forventet entreprisekostnad på cirka 600 millioner.

Powered by Labrador CMS