Stasjonsområde sett fra vest. Ill. Statnett
Stasjonsområde sett fra vest. Ill. Statnett

Bygger transformator­stasjon for Statnett

Skanska har signert kontrakt med Statnett om utvidelse og oppgradering av Ulven transformatorstasjon. Kontrakten har en verdi på 385 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Som et ledd i arbeidet med å oppgradere overføringskapasiteten i strømnettet og sikre en sikker forsyning i Oslo-området skal dagens transformatorstasjon på Ulven utvides og oppgraderes.

Kontrakten til Skanska omfatter rivning av eksisterende bygningsmasse, grunnarbeider og oppføring av nye transformatorsjakter, samt et nytt bygg for innendørs koblingsanlegg og nytt kontrollbygg. Skanska gjennomfører prosjektet i totalentreprise.

–  Vi har lang erfaring med denne typen prosjekter og er veldig glade for å kunne bruke vår anleggstekniske kompetanse til å bidra til en sikker strømforsyning i Oslo. Utbygging og oppgradering av overføringsnettet er en viktig del av det grønne skiftet og passer godt med vår visjon om å bygge for et bedre samfunn, sier Anders Geirsta, konserndirektør med ansvar for Anlegg i Skanska Norge, i en pressemelding.

Det blir oppstart på kontraktsarbeidene i løpet av oktober 2024 og prosjektet har planlagt overlevering til kunde i september 2027.

Powered by Labrador CMS