Håndverkskompaniet skal rehabilitere Akersgata 51. Foto: Nyebilder
Håndverkskompaniet skal rehabilitere Akersgata 51. Foto: Nyebilder

De skal rehabilitere Akersgata 51

Håndverkskompaniet, en del av byggfornyelseskonsernet Vokstr, har inngått avtale med Nrep om ombygging og rehabilitering av Akersgata 51 for Rystad Energy.

Publisert

– Prosjektet innebærer en omfattende rehabilitering av den eksisterende bygningsmassen på cirka 6.500 kvadratmeter, med mål om å oppnå energimerke B og betydelig redusert energibehov i tråd med moderne miljøstandarder, skriver selskapet i en pressemelding.

– I Akersgata 51 vil vi fremme gjenbruk og forbedre energieffektiviteten, samtidig som vi bevarer den eksisterende bygningsstrukturen. Dette prosjektet gir oss muligheten til å utnytte vår omfattende erfaring innen rehabilitering av kontoreiendommer, sier Sivert Varvin, daglig leder i Hånduverkskompaniet, i meldingen.

Etter å ha vunnet kontrakten gjennomførte Håndverkskompaniet en seks ukers samspillsfase før byggekontrakten ble signert. Byggearbeidet startet opp i august 2024 og prosjektet er planlagt ferdigstilt i starten av 2025.

– En helt sentral del av Nreps bærekraftstrategi- og ambisjon er å revitalisere våre investeringer til grønnere og mer miljøvennlige bygg. Derfor samarbeider vi med partnere som deler våre mål og har den rette kompetansen, og valget av Håndverkskompaniet er helt i tråd med vår strategi, sier Magnus Jordheim Myhre i Nrep, i meldingen.

I meldingen pekes det videre på at den korte byggetiden og behovet for effektiv prosjektering, samt en rask beslutningsprosess med både byggherre og leietaker, gjør prosjektet spesielt utfordrende.

– Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført en solid og intensiv samspillsfase i tett samarbeid med våre partnere og byggherre. Nå gleder vi oss over at vi er i gang med byggearbeidet, sier Varvin.

Powered by Labrador CMS