Granvin barnehage i Voss herad. Illustrasjon: HLM Arkitektur
Granvin barnehage i Voss herad. Illustrasjon: HLM Arkitektur

Klagde inn kommune for KOFA – vant ikke frem

Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) mente Voss herad hadde brutt krav til likebehandling og forutbereglighet i en konkurranse om å bygge ny barnehage, men konkluderte med at feilen ikke hadde påvirket konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Voss herad gjennomførte en konkurranse med forhandling for anskaffelse av totalentreprise for Granvin barnehage.

Konkurransen, som ble kunngjort 8. desember i 2023, hadde en estimert verdi på 54 millioner kroner.

I konkurransen om totalentreprisen for Granvin barnehage var det fem kvalifikasjonssøknader. Av disse ble fire ansett som kvalifiserte og invitert til å inngi tilbud. Innen tilbudsfristen mottok innklagede tre tilbud fra de prekvalifiserte leverandørene.

En av dem, Byggmester Markhus, klaget inn kommunen fordi de mente Voss herad hadde brutt regelverket da kontrakten ble tildelt Fuglefjell AS.

Nå er saken behandlet i KOFA, uten at Byggmester Markhus vant frem.

Klagenemnda konkluderte riktignok med at innklagede hadde brutt kravene til likebehandling og forutberegnelighet ved å vektlegge et referanseprosjekt som ikke var oppgitt i valgte leverandørs endelige tilbud.

Men klagenemda mente imidlertid at feilen ikke hadde hatt innvirkning på konkurransen siden valgte leverandør uansett ville vunnet til tross for maksimalt trekk på dette punktet.

Klagers øvrige anførsler førte derfor ikke frem.

Powered by Labrador CMS