Eyvind Zetterberg, Veidekke (f.v.), Niklas Pedersen, Construction City Cluster og Lisa Bernhardsen, AF Gruppen. Foto: Construction City Cluster
Eyvind Zetterberg, Veidekke (f.v.), Niklas Pedersen, Construction City Cluster og Lisa Bernhardsen, AF Gruppen. Foto: Construction City Cluster

Samler verdikjeden for å møte nye EU-krav

– Dette er startskuddet, jeg gleder meg til å se hva vi skal få til i fellesskap, sier Lisa Bernhardsen, leder for bærekraftrapportering i AF Gruppen om arbeidet med de de nye EU-kravene om bærekraftrapportering.

Publisert

Med de nye EU-kravene om bærekraftrapportering (CSRD) på trappene, etablerer Construction City Cluster nå et nytt nettverk for å utvikle felles løsninger. Initiativet skal samle virksomheter fra alle deler av verdikjeden i et tidlig-fase samarbeid.

Nettverket lanserer nå sin rapport som trekker frem viktigheten av å utvikle praktiske løsninger som er enkle å ta i bruk for alle selskap, uavhengig av størrelse.

– Vi ser en unik mulighet til å skape noe som vil gagne hele bransjen. Rapporten peker på løsninger som reduserer den administrative byrden og sikrer at vi oppfyller kravene på en effektiv måte, sier Niklas Pedersen, prosjektleder i Construction City Cluster, via en pressemelding.

Videre peker rapporten på tiltak som skal bidra til bedre samhandling, økt kompetanse, effektiv datainnsamling og standardisering. Det nyetablerte nettverket skal ta tak i funnene i tiden fremover.

– Bransjen står overfor store endringer i hvordan vi må rapportere og dokumentere bærekraft. Nettverket gjør oss i stand til å omsette innspill til praktiske løsninger som styrker oss på tvers, fortsetter Eyvind Zetterberg, innkjøpsleder for forretningsutvikling og analyse i Veidekke, i meldingen.

Små og mellomstore bedrifter (SMB) står overfor spesielt store utfordringer når det gjelder å tilpasse seg nye rapporteringskrav. Per Møller-Pedersen, daglig leder i Storm Aqua, understreker viktigheten av nettverket for selskaper som hans.

– Som en SMB er vi avhengige av at det finnes løsninger som er tilpasset vår kapasitet og ressurser. Det at vi får være med i denne prosessen fra starten av, betyr at vi kan bidra til å forme løsninger som fungerer for hele verdikjeden – fra de største til de minste aktørene, sier Møller-Pedersen.

Powered by Labrador CMS