Arbeidsulykken skal ha skjedd på Green Mountains byggeplass utenfor Hamar der de bygger et stort datasenter for TikTok. Arkivfoto: Ådne Homleid
Arbeidsulykken skal ha skjedd på Green Mountains byggeplass utenfor Hamar der de bygger et stort datasenter for TikTok.

Kjørt til sykehus etter arbeidsulykke

En ansatt skal ha kommet i klem mellom en vegg og en truck på Green Mountains byggeplass ved Hamar. Datasenterutbyggeren sier de tar hendelsen meget alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

HA.no meldte om saken først. Operasjonsleder Frode Øvreås i politiet opplyser til HA at ulykken har skjedd hos Green Mountain, som for tiden bygger et stort datasenter på Heggvin mellom Hamar og Løten.

Personen som kom i klem, har ifølge politiets hendelseslogg blitt kjørt til Hamar sykehus for behandling. Politiet meldte om arbeidsulykken tirsdag klokken 11.47.

– Hendelsen fremstår pr. nå ikke som veldig alvorlig. Politiet har snakket med vitner på stedet som opplyser at han har kommet i klem mellom en vegg og en elektrisk truck. Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen og politiet oppretter en sak, skriver politiet i hendelsesloggen.

Byggeindustrien har vært i kontakt med byggherren Green Mountains kommunikasjonsansvarlige Mette Berger Gulbrandsen.

– Vi som byggherre ble i formiddag varslet av vår totalentreprenør CTS Nordics at det hadde skjedd en arbeidsulykke på anlegget. Politi og ambulanse ble umiddelbart varslet og den skadde ble tatt hånd om på Hamar sykehus. Vi vet ikke noe mer om skadeomfanget enn det som politiet allerede har gått ut med. Våre tanker går til personen som ble skadet og vi ønsker vedkommende en rask bedring. Det er CTS Nordics som nå samarbeider med politi og Arbeidstilsynet for å avdekke det fulle hendelsesforløpet og årsak til ulykken. Vi avventer CTS sin rapport før vi vurderer videre steg fra vår side. Vi tar denne saken meget alvorlig. HMS er alltid førsteprioritet i våre prosjekter, skriver Gulbrandsen i eposten til Byggeindustrien.

Powered by Labrador CMS