481 passasjerer evakueres fra to tog på Vestfoldbanen etter at kjøreledning røk. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / handout / NTB

Kjøreledning røk på Vestfoldbanen – 481 passasjerer evakuert

481 passasjerer ble tirsdag kveld evakuert fra to tog etter at kjøreledningen på Vestfoldbanen falt ned. Det er fortsatt full stopp i trafikken.

Publisert

– Begge togene er tømt for folk, vi har evakuert alle passasjerene. Når det gjelder toget som har stått på Brakåker, har alle passasjerene kommet seg videre med taxi. Toget på Skoppum, der er det noen passasjerer igjen som nå hentes av buss, forteller pressevakt Siv Egger Westin i Vy til NTB like før klokka 21.

Bergingstog er på vei for å fjerne de to togene som Vy har stående fast. Toget på vei sørover mot Tønsberg og som ble stående på Skoppum var det som hadde flest passasjerer om bord, 370.

Kjøreledning falt ned

Det er fortsatt full stans i togtrafikken mellom Skoppum og Tønsberg på Vestfoldbanen.

Brannvesenet i Vestfold skriver på X at 110-sentralen de fikk melding klokken 18.11 om at det var sett flammer i området Adal/Solerødveien i Horten.

Da brannvesenet kom fram, brant det i vegetasjonen på stedet etter at kjøreledningen med en spenning på 16.000 volt falt ned.

Ingen skadet

– Da den falt ned på bakken antente den også noe vegetasjon, samt at den lå å ulmet ned i bakken. Vi slukket med noen hundre liter vann, forteller brannmester Thor-Arne Strand.

Ingen personer er skadet.

Powered by Labrador CMS