Kaia Conradi.

Innlegg: Det beste teamet eller den beste CV’en?

Det er heldigvis mer vanlig med alternative anbudskonkurranser i det offentlige nå enn de tradisjonelle priskonkurransene. Det er godt å se at vurdering utover pris blir gjort, og at miljøtiltak blir vektet med 30%.

Innlegg av:

Kaia Conradi, driftsdirektør i Backe Stor-Oslo.

CV og tilbudt team er ofte en andel av konkurransen, og etter noen år ser vi nå konturen av hvor feil det kan bli. De som scorer høyest, er de som har hatt flest prosjekter. Ergo, snittalderen blir høy.

Absolutt ikke noe galt med de som øker snittalderen. De er vi også helt avhengige av å ha i teamet.

Vi ser at vi scorer lavt når vi selger team der ikke alle har minimum 30 års erfaring. Et godt team er satt sammen av nyutdannede og de nær pensjonsalder og noen midt mellom. Så flott det er når:

- Innovasjon møter kunnskap

- Iver møter trygghet

- Vi får det beste fra Gen X, Z, og Y hvis vi er ekstra heldige å få hele spekteret

En prosjektleder må ha sitt første prosjekt en eller annen gang. Det tenker jeg at byggherrer ikke skal være så redde for. For de har noe å bevise. De har LYST. De har pågangsmot. Jeg håper også at jeg kan snakke for bransjen når jeg sier at ingen entreprenør tør å sette en til å styre sitt første prosjekt hvis vedkommende ikke er klar. DA snakker vi risiko.

Vurdering av en og en CV er det som stort sett blir gjort. Hvorfor ikke se på teamet som helhet? Gjerne med intervju og caseoppgave for å vurdere:

- Teamets dynamikk

- Teamets evne til å løse oppgaver

- Er det en blanding av erfaring og innovasjon her?

- Er det kjemi mellom BH og entreprenør?

Vi ser at private utbyggere nå følger i de offentliges fotspor og har startet å etterspørre CV’er i konkurranser. Og det tror vi de fleste entreprenører er glade for, men jeg tror det er viktig at byggherrer åpner muligheten for å se på det (mangfoldige) teamet som blir presentert som en helhet fremfor en og en CV.

Også lurer jeg veldig på om de som er i fødselspermisjon får dårligere score på grunn av færre gjennomførte prosjekter. Det håper jeg ikke. Det håper jeg virkelig ikke, for da går vi inn i en helt annen debatt.

Hilsen en frustrert entreprenør som gleder seg til pensjonsalder. Ikke fordi jeg får fri, men for at jeg omsider har en CV som faktisk er salgbar.

Dette er et leserinnlegg og meninger i innlegget står for forfatterens regning.

Powered by Labrador CMS