Meklingen mellom Fagforbundet og Virke i oppgjøret for boligbyggelagene førte til enighet marginalt på overtid natt til onsdag. Dermed blir det ingen streik fra onsdag morgen. Foto: Alf Simensen / NTB

Ingen streik i boligbyggelagene

Fagforbundet og Virke kom natt til onsdag i mål med ny tariffavtale for boligbyggelagene.

Publisert

Enigheten innebærer blant annet at alle ansatte er sikret et generelt tillegg på 20.475 kroner, og minstelønnssatsene øker med 36.586 kroner. Det er også enighet om kraftig økning i tillegg for arbeid på kveld, natt og i helg.

Lønn og økonomi har vært en prioritet i forhandlingene.

– Vi er fornøyde med å ha sikret medlemmene et godt generelt tillegg. Det gir et solid utgangspunkt for gode lokale forhandlinger, sier Fagforbundets forhandlingsleder Kai Nygård.

– Vi har i fellesskap klart å fremforhandle en ansvarlig avtale. Det har vært viktig for Virke å sikre at det er rom for å gjennomføre reelle lokale lønnsforhandlinger i tråd med tariffavtalen, sier Virkes forhandlingsleder Astrid Flesland.

Enigheten betyr at 53 ansatte i boligbyggelag i Oslo (USBL), Trondheim (TOBB) og Bergen (BOB) som var tatt ut i streik, går på jobb som vanlig onsdag morgen.

Powered by Labrador CMS