Norges første kommunale brytehall åpnet
Denne uken åpnet Norges første kommunale idrettsanlegg med egen brytehall. Lambertseter flerbrukshall er også landets første fossilfrie byggeprosjekt.
Denne artikkelen er over fem år gammel
Det skriver Kultur- og idrettsbygg i Oslo KF (KID) i en pressemelding.
Lambertseter flerbrukshall åpnet onsdag. I tillegg til å være det første kommunale idrettsanlegget spesiallaget for bryting, er hallen et allsidig anlegg tilrettelagt for håndball, basketball, volleyball, badminton, innebandy og allidrett, skriver KID.
– Vi har en ambisjon om å få til et positivt taktskifte for idretten i Oslo. Oslo trenger flere idrettsanlegg. I sommer åpnet vi Lambertseter stadion, og nå leverer vi Lambertseter flerbrukshall, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).
Lambertseter flerbrukshall har et totalt areal på rundt 3.500 kvadratmeter, hvorav rundt 900 kvadratmeter er satt av til bryterne. Selve hallarealet tilsvarer standard spilleflate for håndball, 25 ganger 45 meter, mens bryterne kan boltre seg på tre brytematter med samlet størrelse på 30 ganger tolv meter. Hallen kan deles i tre ved hjelp av hev- og senkbare skillevegger slik at flere skoleklasser kan ha kroppsøving samtidig. På dagtid skal flerbrukshallen brukes som gymsal av skolene i området som sokner til anlegget. På kveldstid vil den organiserte idretten få plass.
– Vi er opptatt av at idrettsanleggene vi bygger skal være mest mulig funksjonelle for brukerne, og har derfor optimalisert Lambertseter flerbrukshall i nært samarbeid med de som skal bruke den, sier byggherre og KID-direktør Eli Grimsby i pressemeldingen.
Lambertseter flerbrukshall var landets første fossilfrie anleggsplass da KID startet opp byggearbeidene for et drøyt år siden.
– Vi har som ambisjon å styrke Oslo som en internasjonalt ledende miljøby, og som en stor utbygger ønsker Oslo kommune å ta et klart miljøansvar. I dag er fossilfri anleggsdrift standard for alle de kommunale foretakene i hele kommunen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).
Totalentreprenør på prosjektet er S-bygg AS, og arkitekt er Hille Melbye.