HMS-sjef Martine Drevvatne og konsernsjef Kim Robert Lisø i GK. Foto: GK
HMS-sjef Martine Drevvatne og konsernsjef Kim Robert Lisø i GK. Foto: GK

Samler 3.000 medarbeidere til felles arbeidsmiljødager

Denne uken arrangerer den tekniske entreprenøren og servicepartneren GK sine årlige arbeidsmiljødager, der konsernets 3.000 ansatte i Skandinavia samles til felles arbeidsmiljødager.

Publisert Sist oppdatert

Tema i år er sikkerhet og arbeidsmiljø, for å understreke viktigheten av arbeidsglede og trivsel på jobb og en sterk sikkerhetskultur.

HMS-sjef i GK, Martine Lovise Drevvatne, trekker frem samarbeidet på tvers av Norge, Sverige og Danmark som helt avgjørende for å skape engasjement rundt HMS både i GK og i møte med andre aktører.

– For andre året på rad samles vi som gode kolleger i Skandinavia rundt vårt felles mål, alle skal trives og komme trygt hjem fra jobb i GK. Vi har jobbet med å løfte det tradisjonelle HMS-arbeidet og synliggjøre viktigheten av blant annet kommunikasjon, åpenhet og rapporteringskultur over tid, sier Drevvatne via en pressemelding.

– I år har vi også valgt å løfte frem trivsel og arbeidsglede som et viktig tema. I tillegg til obligatoriske vernerunder og gjennomgang av sikkerhetsvarsler, skal avdelingene i løpet av uken treffes for en felles diskusjon om hvordan verdiene våre, inkluderende, nysgjerrig og ansvarlig, kan guide oss i håndtering av ulike utfordringer vi møter i arbeidshverdagen. Vi er overbevist om at medarbeidere som trives på jobb og bryr seg om sine kollegaer også skaper god sikkerhetskultur, sier Drevvatne.

Konsernsjef i GK, Kim Robert Lisø, er klar på at GK er en del av en næring med høy skadestatistikk, og at en sterk sikkerhetskultur må være fundamentet i all aktivitet.

– Det siste året har vi lagt vekt på at alle våre medarbeidere skal rapportere om uønskede hendelser, såkalte RUH-er, som en del av det holdningsskapende og forebyggende arbeidet. Denne innsatsen gir resultater og vi har sett en positiv utvikling med økt RUH-rapportering i 2024, sier konsernsjef Lisø.

Arbeidsmiljødagene i GK arrangeres for andre året på rad for GK i Norge, Sverige og Danmark.

Powered by Labrador CMS