Vinneren av den internasjonale arkitektkonkurransen om utforming av Fotografihuset på Sukkerbiten er kåret, og Atelier Oslo stakk av med seieren i konkurranse med 97 andre bidrag. Vinnerprosjektet «Trelett» har Atelier Oslo tegnet i samarbeid med Lund Hagem Arkitekter, Bollinger Grohmann Ingeniører og ATSITE landskapsarkitekter.

Legger Fotografihuset på Sukkerbiten på is

Byrådet i Oslo vil utrede mulighetene for å omregulere Sukkerbiten i Bjørvika til rent friluftsområde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Det skriver Aftenposten i en artikkel etter at Plattform for byrådssamarbeid mellom Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Sosialistisk Venstreparti i Oslo for perioden 2019 til 2023 ble lagt frem tirsdag.

Les hele byrådsplattformen her.

– Dette er en seier for alle som synes det er nok asfalt og betong i Bjørvika, sier Sverre Jervell, leder i Sukkerbitens Venner til Aftenposten.

Tidligere i høst vant Atelier Oslo den internasjonale arkitektkonkurransen om utforming av Fotografihuset på Sukkerbiten foran 97 andre bidrag.

– Sukkerbiten skal både gi plass til Fotografihuset samt et levende uteområde på godt over to tredjedeler av tomten. Fotografihuset sikrer en helårsattraksjon som passer inn i miljøet som er skapt i Bjørvika. Uteområdene rundt bygget sikrer Oslos befolkning lett tilgang til sjøen, og gir rom for et utall av aktiviteter på land og i kaikanten. Vinnerutkastet har klart å kombinere de to behovene på en fremragende måte, sa administrerende direktør i tomteeier Hav Eiendom og juryleder for arkitekturkonkurransen Kjell Kalland den gang.

Skal friområdet bli en realitet, må kommunen kjøpe tomten av Hav Eiendom, og omregulere tomten til park, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS