Nina Solli (f.v.), Steinar Skjerdingstad og Liv Kari Skudal Hansteen. Foto: SAMMEN2030
Nina Solli (f.v.), Steinar Skjerdingstad og Liv Kari Skudal Hansteen. Foto: SAMMEN2030

Har laget ny strategi for SAMMEN2030

SAMMEN2030 har fått på plass en ny strategi for de neste to årene.

Publisert

Kompetanse, mangfold og verdiskaping står nå øverst på agendaen.

Steinar Skjerdingstad i Arkitektbedriftene er leder for styringsgruppen for SAMMEN2030. Samarbeidsinitiativet har så langt har hatt hovedfokus på klima og miljø. Skjerdingstad sier at arbeidet med dette nå i hovedsak vil ivaretas av NHO Byggenæringen, som har ansvaret for klimapartnerskapsavtalen med regjeringen på vegne av hele byggenæringen. SAMMEN2030 vil derfor fremover konsentrere seg om andre områder som har stor betydning for byggenæringen fremover.

Mange møter

– Vi hadde mange møter med bedrifter før sommeren, hvor vi har diskuterte hva som bør være hovedfokus for en samlet byggenæring i 2025 og 2026 ved siden av klima og miljø. Det var tydelig at kampen om kompetanse og næringens attraktivitet, var noe de fleste var opptatt av for å kunne øke verdiskapingen ytterligere. På bakgrunn av det har vi utarbeidet en strategi hvor kompetanse, mangfold og verdiskapning står i sentrum, sier Skjerdingstad via en pressemelding.

Flere virksomheter har også vært involvert i selve arbeidet med den nye strategien. Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i RIF sitter også i styringsgruppen for SAMMEN2030. Hun sier at den nye strategien har blitt godt mottatt.

– Tilbakemeldingen fra våre bedrifter har vært utdelt positive. Vi høster allerede gode resultater fra den felles innsats som har vært lagt ned de siste årene. Byggenæringen omtales nå i det politiske miljøet som Norges største fastlandsnæring, som er viktig for distriktene og for å nå nasjonale klima- og miljø. Lykkes vi nå å få frem flere budskap om næringens verdiskaping og styrke oss ytterlig på kompetanse og mangfold, vil dette gjøre byggenæringen vår enda mer attraktiv, sier Hansteen via meldingen.

– Viktig å opptre samlet

Også administrerende direktør Nina Solli i NHO Byggenæringen er med i styringsgruppen. Hun understreker viktigheten av at næringen opptrer samlet.

– Byggenæringen er Norges største fastlandsnæring, en viktig distriktsnæring, og på mange områder helt avgjørende for at vi skal nå viktige samfunnsmål. Vi har oppnådd gode resultater med å samle oss om felles strategi og budskap gjennom SAMMEN2030, og det er viktig at vi fortsetter på dette gode sporet, sier Solli.

SAMMEN2030 er en del av Samarbeidsrådet for bygg, anlegg og eiendom (tidligere BAE-rådet). Neste samling for toppledere og kommunikasjonsansvarlige i SAMMEN2030 er 23. januar.

Powered by Labrador CMS