Gravplassetaten i Oslo sparte 180.000 kubikkmeter med vann på et år. De har ambisjoner om å redusere vannbruken ytterligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Gravplassetaten i Oslo sparte 180.000 kubikkmeter med vann på et år. De har ambisjoner om å redusere vannbruken ytterligere.

Reduserer bruken av vann på Oslos gravplasser

Gravplassetaten i Oslo reduserte bruken av drikkevann til vanning fra 280.000 til 100.000 kubikkmeter på ett år. Nå vil de spare enda mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Gravplassetaten bruker automatiske vanningsanlegg for å stelle sine gravplasser. Nå vanner de bare i en begrenset periode på natten for å forhindre fordamping.

– Videre tester vi ut mindre vannkrevende blomsterarter, samtidig som vi senker gravbedene for at planterøttene lettere skal kunne hente vann ned i jorden. Vanningen er kun begrenset til tiden det tar for blomster å slå røtter, forklarer fungerende leder for avdeling gravplasser, Stein Edvard Nerland i en pressemelding.

Selv om gravplassetaten sparte 180.000 kubikkmeter vann på ett år har de fortsatt ambisjoner om å bruke enda mindre. En måte de gjør det på er å sette av større arealer på gravplassene til eng istedenfor plen. Denne klippes kun en gang i året og bidrar til bedre biomangfold for insekter og planter.

Powered by Labrador CMS