Elektrisk trillebår til hagen eller hytta

Med en elektrisk trillebår kan du få fart på hagearbeidet.

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Nå er det nemlig kommet en batteridrevet elektrisk trillebår, med benevnelsen Sherpa. Navnet henspeiler som kjent på på folkegruppen i Himalaya som ofte sørger for å ta de tyngste børene opp til verdens høyeste fjell, heter det i en pressemelding fra importøren vanning.no.

I denne sammenhengen er Sherpa er en batteridrevet elektrisk trillebår som lett flytter last på opptil 150 kilo og 170 liter, gjerne i vanskelig terreng. Det eneste brukeren gjør, er å tilpasse farten med gass og brems og å styre doningen på rett vei.

Sherpa har et stort forhjul med effektiv skivebremse. Fordekket er utstyrt med traktormønster for å sikre god framkommelighet. Topphastigheten er fire kilometer i timen, og du justerer farten med en fingerkontroll på håndtaket. Sherpa har naturligvis parkeringsbrems.

- Vi har valgt å importere Sherpa til Norge fordi det opplagt finnes et marked for slike produkter innen private hager, hagesentere og gartnerier. I tillegg har vi fått mange henvendelser fra entreprenørvirksomheter, ridesentere og andre deler av landbruket. I Norge er dette også midt i blinken for hytteeiere som har en bit opp til hytta fra parkeringsplassen. Dette tror vi vil slå an, spår daglig leder Roar Bjerke i importørselskapet Vanning.no.

Sherpa har bakhjul der vanlige trillebårer har “parkeringsstøtter”. Det er derfor helt unødvendig å løfte eller holde noe oppe på transportetappene. Men man må imidlertid fremdeles laste og losse den som vanlig.

Bakhjulene kan byttes ut med støtter dersom man foretrekker den klassiske måten å bruke en trillebåre på. I tillegg kan Sherpa modifiseres ytterligere: Selve laste-skuffen kan byttes ut med høyvolumbeholder, flatplan med karmer eller egenmontert utstyr.

Motoren er innebygget i forhjulet. Batteriet, av “drop and go”-typen, er skjult under skuffen og svært lett å bytte. Hvis man skal jobbe med trillebåren over lang tid, bør man kjøpe ekstra batteri slik at man alltid har et som er fulladet.

Hvis batteriet går tomt, ruller hjulene på Sherpa fritt, som på en normal trillebår. Den lar seg altså flytte også uten strøm på batteriet.

- Det er selvfølgelig noen som mener at vanlige trillebårer gir dem god og nødvendig fysisk trening og belastning. Men det finnes jo mange som sliter med f.eks. ryggproblemer, smerter i armer og ben eller av andre grunner ikke ønsker eller makter å ta tunge tak. Dessuten er det jo mange som bruker andre arenaer for å trene fysisk, avslutter Roar Bjerke.

Powered by Labrador CMS