Tine har vedtatt en omfattende utbygging av Tine Meieriet Frya (foto: Tine).

Tine bygger stort i Gudbrandsdalen

Tine har vedtatt å sette i gang utbygging av Tine Meieriet Frya. Utbyggingen omfatter bygg og utvidelse for produksjon av Cottage Cheese og filtrert yoghurt med en investeringsramme på 385 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel.

─ Dette vil sikre TINE kapasitet til å møte forventet etterspørsel og skape flere nye arbeidsplasser lokalt, skriver Tine på sin internettside.

Med dagens kapasitet vil Frya få leveringsutfordringer på Cottage Cheese allerede i 2015 med forventet etterspørsel fremover. Det er gjort flere tiltak for å øke produksjonen, men dersom Tine skal være leveringsdyktige i årene fremover må kapasiteten bygges ut.

Selve bygget på Frya er planlagt ferdig juni 2015. Anlegg for økt produksjon av Cottage Cheese skal stå klart i 2015, mens anlegget for filtrert yoghurt skal være ferdig i 2016.

Tine regner med å sette spaden i jorda til sommeren.

─ Går alt etter planen står bygget ferdig sommeren 2015. Da begynner vi å flytte inn teknisk utstyr. Vi håper å kunne sette i gang utvidet produksjon senest på etterjulsvinteren 2016, sier meierisjef Oskar Aarnes til gd.no.

Det nye anlegget blir et påbygg på totalt 3000 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer.

─ Mesteparten av nyinvesteringen går med til nytt prosessutstyr som skal brukes i produksjonen, sier Aarnes til gd.no.

Powered by Labrador CMS