Sedumprodusenten Veg Tech leverer grønne takløsninger over hele Norden. Nå er selskapet kjøpt opp av takgiganten Nordic Waterproofing.

Takgigant kjøper Veg Tech

Nordic Waterproofing kjøper sedumprodusenten Veg Tech.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Ifølge en pressemelding fra Nordic Waterproofing Group har konsernet inngått avtale om å kjøpe Veg Tech - en nordisk aktør innen grønne takløsninger og overvannshåndtering, som også har endel av markedet i Norge.

Nordic Waterproofing, som er en av Europas ledende produsenter og leverandører av taksystemer, kjøper i utgangspunktet 83 prosent av aksjene. Kjøpet er forventet gjennomført i andre kvartal 2018, og ifølge presse-meldingen har konsernet også forpliktet seg til å gi bud på de gjenværende aksjene til samme pris som hovedoppkjøpet.

Veg Tech ble grunnlagt i 1987 og selskapet tilbyr grønne løsninger til tak og fasader til både offentlige og private aktører.

- Vi er veldig glade for at vi vil kunne fullføre dette oppkjøpet. Veg Techs sterke posisjon i vegetasjons-teknologi og grønne tak er et perfekt supplement til vår eksisterende portefølje av takløsninger, sier konsernsjef Martin Ellisi i Nordic Waterproofing. og legger til:

- Gjennom dette oppkjøpet styrker Nordic Waterproofing sitt engasjement for bærekraftige og miljøvennlige løsninger for byggebransjen.

Admninistererende direktør i Veg Tech, Bengt-Erik Karlberg, sier opplyser at selskapet har investert i produksjonskapasitet i flere år, og dette er et naturlig skritt for å øke tempoet i selskapets utvikling som markedsleder innen vegetasjonsteknologi og bærekraftig bygging.

- Vi er glade for å få en sterk og langsiktig eier med god innsikt i vår bransje og ser gode muligheter for synergier - først og fremst i markeds- og markedsutvidelse, men også i produktutvikling, avslutter Karlberg.

Nordic Waterproofing Group har 680 ansatte i ni land og hadde i 2016 en omsetning på 1,8 mrd SEK, mens Veg Tech har ca 45 ansatte og en omsetning på 125 millioner SEK.

Powered by Labrador CMS