Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Vant forprosjekt på ny brannstasjon i Bamble

WSP, Stein Halvorsen arkitekter og Terraplan har vunnet forprosjekt på ny brannstasjon i Bamble på tvers av forretningsområdene prosjektledelse, bygg og teknikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Grenland brann og redning (GBR) ble formelt etablert som et nytt felles brannvesen fra 1. januar 2021. Det er by- og kommunestyrene i Bamble, Drangedal og Porsgrunn kommune som har vedtatt en felles brann- og redningsberedskap. Omorganiseringen innebærer at det i løpet av 2023 vil det stå ferdig en ny brannstasjon i Grasmyrbakken med en døgnkasernert styrke, som vil dekke tre kommuner med et areal på over 1.532 kvadratkilometer.

I første omgang skal det utarbeides et ferdig utvidet forprosjekt som inneholder kostnadsestimat, grunnlag for videre detaljprosjektering og konkurransegrunnlag for totalentreprise. Forprosjektet vil ta utgangspunkt i skisser fra konseptstudie og utvikle prosjektet videre i tett samarbeid med de fremtidige brukerne. Det er planlagt at prosjekteringsgruppen skal tiltransporteres til totalentreprenør i neste fase, som er detaljprosjektering, skriver WSP i en pressemelding.

- Dette er et veldig spennende prosjekt vi gleder oss til å komme i gang med. Ikke minst er det spesielt moro at å få full uttelling med en prosjektgruppe på tvers av forretningsområdene våre, sier Dag Otto Winnæss, direktør for Bygg og teknikk i WSP i meldingen.

Powered by Labrador CMS