Kim Robert Lisø, konsernsjef GK Gruppen.
Foto: Nicolas Tourrenc
Blandet fra GK
GK kan vise til en bedring i lønnsomhet og høyere ordrereserve, men omsetningen var litt lavere i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor.
GK-konsernet hadde en omsetning på 1.621,6 millioner kroner (1.699,7) i første kvartal 2024. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) for kvartalet var 31,3 millioner kroner, mot 26,3 millioner kroner samme kvartal i fjor. Resultat før skatt (EBT) var 12,9 millioner kroner (8,5) millioner. Dermed fikk de en resultatmargin på 0,8 prosent.
I en pressemelding melder de om et aktivitetsnivå som holder seg på et stabilt høyt nivå, men forteller at det er regionale forskjeller som følge av mer usikkert marked og økt konkurranse i enkelte segmenter og geografier.
Ser man på de forskjellige landene, så er det den norske virksomheten som bidrar med mest på bunnlinjen. Kvartalsresultatet før skatt der er opp fra 10 til 21,3 millioner kroner. Mens i Sverige har underskuddet i samme periode økt fra minus 4,7 til minus 10,4 millioner kroner. Også i den danske virksomheten er det et negativt kvartalsresultat før skatt, men på beskjedne 165.000 kroner.
— Vi er fortsatt ikke der vi ønsker når det gjelder lønnsomhet, men vi ser at vi tar noen knepp hele tiden som følge av mer stabil og forutsigbar drift, god risikostyring og prosjektgjennomføring med høy kvalitet, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK i pressemeldingen.
De melder at ordreinngangen i første kvartal var god, og trekker særlig frem GKs norske virksomhet med store prosjekter for sykehussektoren og oppdrag innen byggautomasjon. Ordrereserven totalt i konsernet var ved utgangen av kvartalet 3.895 millioner kroner, mot 3.655 millioner kroner ved utgangen av samme kvartal i fjor.
— Vi forventer at markedet vil fortsatt være utfordrende i 2024 og preget av et høyt rentenivå, men GK er strategisk godt posisjonert for å opprettholde aktiviteten og vi ser at vår spisskompetanse knyttet til energieffektivisering, byggautomasjon og smart byggdrift er etterspurt som følge av at både byggherrer og byggdriftere ønsker mer bærekraftige bygninger, sier Lisø i meldingen.