Bærum sykehus.

Signerte samspills­kontrakt for sykehus­­ventilasjon

Bærum sykehus skal skifte ut 13 luftbehandlingsaggregater, og Vestre Viken HF har inngått en avtale med GK basert på samspill. Avtalen har en estimert verdi på rundt 45 millioner kroner for fase en og to.

Publisert Sist oppdatert

Aggregatene som skal skiftes ut er fra 1982, og vil byttes ut med nye som oppfyller dagens standard og krav til luftbehandlingsanlegg i sykehusbygg. Rehabiliteringen skal sikre at ansatte og pasienter får et godt og trygt inneklima, på en mer energieffektiv måte, ifølge en pressemelding.

De nye aggregatene skal levere til sammen 232.000 kubikkmeter med luft per time til røntgenavdeling, operasjonssaler, dialyse, sengeposter, observasjon og kjøkken.

Divisjonsdirektør Leif Øie.

– Vi er glade for å få være med på laget når Bærum sykehus skal utbedre ventilasjonen. En prosjektmodell basert på samspill setter høye krav til oss som rådgivere i prosjekteringsfasen, sier divisjonsdirektør i GK, Leif Øie, i meldingen.

Han sier videre at han mener prosjektets kompleksitet og strenge krav til renhet gjør jobben særlig spennende for selskapet.

Kontrakten for fase en innebærer i første omgang rådgivning og deltakelse i samspillet. Etter at denne fasen er gjennomført vil Vestre Viken HF beslutte om de skal løse ut og signere kontrakt for fase to.

Tilbudsleder Martin Righetti Nilsen.

Dersom helseforetaket velger å gå videre med fase to, vil prosjektet involvere fagarbeidere innen rør, ventilasjon, elektro og byggautomasjon. 

Tilbudsleder i GK, Martin Righetti Nilsen , sier i meldingen at arbeidene skal utføres mens sykehuset er i drift, og at det ikke skal være noe nedetid på sykehuset mens utskiftingen pågår.

– For å sikre ventilasjon i bygget, bygger vi en midlertidig rigg på taket, sier han, og legger til at et godt samarbeid med sykehusorganisasjonen er avgjørende for å få til en smidig prosess.

Dersom kontrakt for fase to utløses, vil GK starte opp med sine utførende arbeider på sykehuset i januar 2025, og prosjektet skal være ferdig i løpet av året.

Powered by Labrador CMS