Forskningsrådet støtter Rambøll-nettverk

I Rambøll-prosjektet Urban Eco Labs skal aktører fra næringsliv, kommuner, utdanningsinstitusjoner og akademia gå sammen for å finne bærekraftige løsninger for byutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Prosjektet er ett av fem som får støtte av Forskningsrådet, som en del av deres BYFORSK-initiativ. - Meningen med Urban Eco Labs er å lage en form for tenketank, sier Maria Olga Tomprou, senior miljørådgiver i Rambøll Miljø & Helse i en pressemelding.
Forskning viser at urbane områder belaster økosystemet i et område som er 500 til 1000 ganger større enn byen selv. Skal man ivareta økosystemene på best mulig måte er det derfor viktig å tenke på bærekraft og blågrønne urbane løsninger.

Bærekraftig urban utvikling
- Vi skal knytte sammen ulike parter med interesse for bærekraftig urban utvikling, som kommuner, akademia, internasjonale partnere og universiteter. Urban Eco Labs skal bli en arena for å bygge nettverk, og diskutere tema som blågrønn struktur, økosystemtjenester i byen, urban miljøforurensing og smart byutvikling.

- Målet på sikt er å trekke nye prosjekter for Rambøll, som også kan være i samarbeid med ulike forskningsorganer, forteller senior miljørådgiver Katrin Knoth. - Støtten på 100 000 er ikke veldig stor, men likevel et godt utgangspunkt. Rambøll var det eneste rådgivingsselskapet som fikk støtte fra Forskningsrådet i denne runden, og det er vi stolte av, sier hun.

Vil drive læring og innovasjon
- Vår visjon med prosjektet er at vi sammen med deltakerne kan komme opp med ideer for hvordan man kan gripe inn i byggeprosjekter og byutvikling, både ved å foreslå løsninger og ved å drive læring og innovasjon, forteller Tomprou.

Powered by Labrador CMS