Utvalget vurderer om det bør opprettes en tredje rullebane på Gardermoen. Dette bildet ble tatt under koronapandemien da østre rullebane (til høyre i bildet) er ikke var i bruk fordi flytrafikken var kuttet kraftig. Foto: Hans O. Torgersen, Aftenposten POOL / NTB
Utvalget vurderer om det bør opprettes en tredje rullebane på Gardermoen. Dette bildet ble tatt under koronapandemien da østre rullebane (til høyre i bildet) er ikke var i bruk fordi flytrafikken var kuttet kraftig.

Utredning om ny rullebane på Gardermoen kommer til høsten

Utvalget som har vurdert om det trengs en tredje rullebane på Gardermoen, skal være ferdig med sin rapport i september. Streik har forsinket arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

– Utvalgets frist var opprinnelig sommeren 2024 – det vil si i løpet av august. Arbeidet ble påvirket av streiken på forsommeren, og fristen er derfor flyttet til medio september, opplyser Samferdselsdepartementet til NTB.

Utvalget ledes av professor emerita i samfunnsøkonomi Siri Pettersen Strandenes fra Bergen.

Hovedspørsmålet de skal ta stilling til, er om det er behov for en tredje rullebane på Norges hovedflyplass.

– Flere utviklingstrekk gjør det aktuelt å utrede fremtidig kapasitet og behov ved Oslo lufthavn, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) da han satte ned utvalget.

Powered by Labrador CMS