Solceller. Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Milliardløft for Enova i statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å bevilge totalt 8,1 milliarder kroner til Enova i 2025. Budsjettforslaget inkluderer en økning på 1,7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding mandag.

– Enova er vårt viktigste tiltak for nye klima- og energiløsninger. Jeg er derfor veldig glad for at vi nå sikrer at de kan fortsette det viktige arbeidet sitt med å bidra til Norges omstilling til lavutslippssamfunnet, sier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik.

Inkludert i budsjettet fra Klima- og miljødepartementet er en økning på 1,7 milliarder kroner til Enova under innsatsfordelingsforordningen, der 1,2 milliarder kroner skal gå til landtransport, heter det i pressemeldingen. 1,3 milliarder kroner går over Energidepartementets budsjett, blant annet til en egen støtteordning for energitiltak i husholdninger.

Regjeringen har startet utformingen av en ny styringsavtale med Enova som skal gjelde for perioden 2025–2028.

– Regjeringen legger opp til at Enova fortsatt skal ha stor frihet til å prioritere mellom områder, utforme programmer og tildele støtte til enkeltprosjekter, slik at midlene utnyttes mest mulig effektivt, sier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik.

Enova og Klima- og energifondets formål i den nye styringsavtalen skal være å bidra til å oppfylle Norges klimaforpliktelser og å fremme effektive klima- og energiomstillingstiltak på veien mot lavutslippssamfunnet, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS