Den første nyheten er integrasjonen av Panasonics luft-til-luft varmepumper i Verisures plattform for smarte hjem. Fra en app kan man dermed styre varmeforsyningen, sikkerheten og en rekke andre funksjoner i hjemmet, ifølge en pressemelding fra Panasonic.
Enrique Vilamitjana, Europasjef for Panasonics enhet for kjølings- og oppvarmingsløsninger, er svært positiv til nyheten:
Annonse
- Sammen kan vi utvikle banebrytende løsninger for energieffektivitet i smarte hjem. Sikkerhet og energi er nøkkelpilarer i dette raskt voksende markedet, og samarbeidet er et viktig skritt innen utviklingen av funksjonelle og brukervennlige løsninger. Dette vil raskere føre til at vi ser det første fullintegrerte hjemmet i Europa der huseier kan styre alt fra én fjernkontroll. Energibesparelser gjennom smarte grep har alltid vært viktig for Panasonic, og vi ser frem til et langt og godt samarbeid.
Konsernsjef Dick Seger i Verisure er også forventningsfull:
- Panasonic er en pioner innen smarte hjem og vi er stolte og glade over dette strategiske samarbeidet. Ved å integrere energi og sikkerhet får man en løsning som ikke bare er bra for familieøkonomien, men som også reduserer negative miljøpåvirkninger. Med vår plattform for smarte hjem, kombinert med Panasonics kunnskap innen energihåndtering vil vi utvikle mange spennende løsninger for fremtidens hjem.
Den første nyheten kommer i form av en ny applikasjon for kjøling og oppvarming. Den presenteres på den store Nordbygg-messen som arrangeres i Stockholm denne uken, og vil lanseres i andre del av inneværende år.
Dermed kan intelligente varmepumper kommunisere med Verisure VBox som er kontrollenheten i Verisures smarte hjem. Dermed kan varmepumpen styres fra samme sted og kommunisere med mange andre enheter i huset, som alarm, digitale dørlåser, lys og andre elektroniske funksjoner.
Med Verisures plattform kan man også overvåke og avlese andre installasjoner, som brannvarslere, vinduer og programmere innstillinger i huset basert på historiske data. Eksempelvis kan varmen stilles inn etter når man forventer at folk kommer hjem. Oversikt over energibruken og analyser av bruksmønstre via brett, PC eller telefon gir også innsikt i hvordan man kan redusere energibruken.
Det nordiske markedet for maskin-til-maskin kommunikasjon (M2M) er i følge en rapport fra Telia Sonera og Arthur T. Little forventet å vokse 30 prosent hvert år. Dette er dobbelt å mye som ellers i verden. Man tror også at slik teknologi vil redusere energibruken i bygninger med nesten 30 prosent innen 2017.