Morten Moe (fra venstre) og Ivar Roland fra Anlegg, Elisabeth Vardheim fra Statnett og Nils Klippenberg fra Siemens.

Peab bygger transformatorstasjon i Finnmark

Peab Anlegg har i samarbeid med Siemens og Peab - Bjørn Bygg inngått kontrakt med Statnett om bygging av Skaidi GIS transformatorstasjon. Kontrakten har en samlet verdi på 110 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Det skriver Peab i en pressemelding på sine nettsider fredag.

Oppdraget omfatter grunnarbeider, betong- og byggearbeider og bygningstekniske installasjoner for et gassisolert høyspentanlegg for Skaidi stasjon som ligger nordøst for Alta, heter det i meldingen fra Peab.

Partene har inngått en totalentreprise, Design & Build Contract. Konsortiekontrakten har en andelsfordeling med 40 prosent til Siemens, 30 prosent til Peab Anlegg og 30 prosent til Peab- Bjørn Bygg.

– Vi er veldig fornøyde med å vinne denne kontrakten, og ser frem til et samarbeid med Statnett, Siemens og Peab - Bjørn Bygg. Dette prosjektet passer oss veldig bra, og vi gleder oss til å sette i gang. Prosjektteamet vårt tilbakemelder at vi har etablert et meget godt og profesjonelt samarbeid med Simens allerede, uttaler administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg i pressemeldingen.

Arbeidene inngår som en del av utbyggingen av ny 420 kilovoltledning og nye stasjoner fra Balsfjord til Skaidi. Peab Anlegg vil utføre arbeidene med Alta-avdelingen til Peab- Bjørn Bygg.

Arbeidene starter, ifølge pressemeldingen, umiddelbart og byggetiden er på omtrent to år.

Powered by Labrador CMS